Tako je Orlići! Omladinci Srbije idu na Evropsko prvenstvo! Nećete verovati šta ih je odvelo na šampionat!

07.06.2022

18:53

0

U prethodnim mečevima upisana je pobeda nad Holandijom, kao i remi sa Ukrajinom

Tako je Orlići! Omladinci Srbije idu na Evropsko prvenstvo! Nećete verovati šta ih je odvelo na šampionat!
Omladinci Srbije - Copyright Promo/FSS

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije izborila je plasman na Evropsko prvenstvo u Slovačkoj. Selekcija do 19 godina, koju predvodi selektor Aleksandar Jović je u trećoj utakmici na kvalifikacionom turniru u Holandiji pobedila Norvešku sa 3:2 (2:0).

Strelci su bili Uroš Lazić, Nemanja Motika i Petar Ratkov, u 33, 36. i 47. minutu, mada su se Skandinavci u završnici približili. Dali su golove u 75. i 82. minutu, preko Jakoba Enga i Danijela Selanda Karlsbaka.

Ali, treba spomenuti i na koji način je naš nacionalni tim obezbedio plasman. Sve je prilično neverovatno.

Naime, u drugom meču dana Ukrajina je savladala Holandiju (2:1). Pošto su obe selekcije imale isto broj bodova (sedam), a međusobni meč je okončan bez pobednika (1:1) presudio je fer-plej i manji broj žutih kartona koji je dobila Srbija.

Srbija će na kontinentalnom šampionatu igrati u Grupi B zajedno sa Engleskom, Izraelom i Austrijom.

Prvi meč naši omladinci igraće 19. juna protiv Izraela (17.30) u mestu Žiar na Hronom. Tri dana kasnije sledi duel sa Engleskom u Banjskoj Bistrici (20.00), a 24. juna na programu je meč sa Austrijom (20,00) takođe na stadionu u Banjskoj Bistrici.

U Grupi A nalaze se Slovačka, Francuska, Italija i Rumunija. Dve selekcije iz grupe odlaze u polufinale. Inače, pet najboljih reprezentacija, polufinalisti i pobednik duela trećeplasiranih selekcija u grupi izboriće plasman na Prvenstvo sveta (U20) koje broji 24 učesnika i održava se iduće godine u Indoneziji.

 

SRBIJA - NOREŠKA 3:2 (2:0)

Strelci: Lazić 33, Motika 36, Ratkov 47 - Eng 75, 3:2 Karlsbak 82.

SRBIJA: Lukić, Lazić, Leković, Ilić (67. Kovačević), Miletić, Gordić, Stanković, Knežević, Miladinović (67. Miladinović), Ratkov, Motika.

NORVEŠKA: Ree, Buer, Jonsrud, Hopland, Vasberg (46. Fiabema), Bob, Hansen, Lovik (46. Šeldrup), Guliksen, Odegard (67. Eng), Karlsbak.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike