Srbija ponovo nije pobedila Farska Ostrva?! Orlići kvalifikacije za zaborav završili bez trijumfa!

07.06.2022

17:14

0

Na gostovanju na severu Evrope bilo "samo" 1:1

Srbija ponovo nije pobedila Farska Ostrva?! Orlići kvalifikacije za zaborav završili bez trijumfa!
Stefan Mitrović - Copyright MN Press

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije već je izgubila šanse za plasman na Evropsko prvenstvo, ali je kvalifikacije mogla barem da završi pobedom. Posebno, ako se zna da je naša (doduše nekompletna) selekcija predvođena Goranom Stevanovićem gostovala Farskim Ostrvima.

Rezultat u meču kvalifikacija bio je 1:1, a treba reći da su naši momci "jurili" rezultat. Tako da ni sada nisu uspeli da pobede. U prethodnom meču, nije bilo golova. 

Trenutno je prva Francuska, Ukrajinci su drugoplasirani, dok je Srbija na trećem mestu sa 12 bodova, dva više od Farana. Učinak je bio 3-3-4, nedovoljno za plasman dalje. Kada je reč o prvom mestu, o njemu će u završnici kvalifikacija odlučivati Francuzi i Ukrajinci,

Poveo je domaćin u 55. minutu. Posle kornera sa desne strane, Jorgin Nilsen se najbolje snašao u gužvi ispred golmana i kapitena "Orlića" Miloša Gordića. Uspeo je nekako da ubaci loptu iza linije. To je bio šokantan rezultat, a u nastavku meča naša ekipa je dva puta reklamirala penal. Jednom zbog starta u kaznenom, a drugi zbog igranja rukom.

Ipak, u 77. minutu usledilo je izjednačenje. Fudbaler niškog Radničkog Stefan Mitrović je samo pet minuta ranije ušao u igru, a onda se odlično snašao. Iz kaznenog prostora, sa leve strane šutirao je u suprotan ugao i postigao veoma efektan pogodak.

U završnici, Stevanović je dao šansu i Edinu Ajdinoviću, a u 90. minutu bilo je i koškanja na terenu. Posle jednog duela, Kristijan Belić je burno i nepotrebno reagovao i udario protivnika bez lopte. Stvorila se gužva, a Belić je dobio žuti karton, kao i Miloš Gordić. Mada, realno je mogao da bude i iskjučen. 

Inače, Belić, koji nastupa za Čukarički je bio asistent Mitroviću, a u sudijskoj nadoknadi je uspeo da osujeti opasnu kontru domaćina. U poslednjim trenucima, odlično je uklizao i sprečio gotovo siguran gol.

 

FARSKA OSTRVA - SRBIJA 1:1 (0:0)

Strelci: Nilsen 55. - Mitrović 77.

Stadion u Klaksviku

Žuti kartoni: Jakobsen, Bardarson - Kamenović, Belić, Gordić

FARSKA OSTRVA: Rejnatrod, Skala (78. Sorensen), Rusborg, Oregard, Skipanes, Gesing (84. Karlsberg), Jakobsen, Mnej, Solhem, Nilsen (88. Petersen), Samuelsen (78. Bardarson).

SRBIJA: Gordić, Rogan, Kamenović, Drezgić, Daničić, Belić, Ivezić, Pavlović (47. Ćirković), Pantović, Ilić (72. Mitrović), Terzić (84. Ajdinović).

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike