Nekada su harali svetskim i evropskim fudbalom! Ako osude Blatera i Platinija, mogu i u zatvor!

07.06.2022

17:58

0

Autor: 24sedam

Presuda će biti doneta do 8. jula

Nekada su harali svetskim i evropskim fudbalom! Ako osude Blatera i Platinija, mogu i u zatvor!
platini2 - Copyright MN Press

Bivši predsednici FIFA i UEFA, Sep Blater (86) i Mišel Platini (66) će se sutra pojaviti pred sudom u Švajcarskoj. Razlog su optužbe za korupciju, a posle svega toga, usledio je i njihov sunovrat sa svetske fudbalske scene.

Kako se navodi u optužnici, nekada najmoćniji ljudi dve krovne fudbalske organizacije su protivpravno organizovali da FIFA plati Platiniju dva miliona švajcarskih franaka (2,08 miliona dolara) 2011. godine. Slučaj koji se vodi protiv Blatera i Platinija samo je jedna od 25 istraga koju državni tužilac.

 

 

Suđenje u Belinzoni će trajati do 22. juna, a vodiće ga trojica sudija. Presuda će biti doneta do 8. jula, a ako budu osuđeni, mogli bi da odu u zatvor na po pet godina.

- Ovaj slučaj se odnosi na događaj iz 2011. godine. Reč je o administrativnoj stvari, isplata novca koja se dugovala. Stvar je deklarisana kao isplata zarade i odobrena je od svih relevantnih organa FIFA - opravdavao se Blater, a da će "pravda biti zadovoljena" nada se i Francuz, jedan od najboljih fudbalera svih vremena.

- Ulazim u ovaj slučaj sa mirnoćom i samopouzdanjem. Ubeđen sam da će pravda biti zadovoljena posle godina divljih laži i optužbi sa kojima sam se suočavao. Dokazaćemo pred sudom da sam delao iskreno, da mi je FIFA dugovala isplatu zarade i da je sve urađeno perfektno legalno - istakao je Platini.

Inače, Etički komitet FIFA smanjio je 2015. godine, prvobitne kazne Blateru i Platiniju sa osam na šest godina zabrane rada u fudbalu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike