Piksi kao legendarni Boškov: Posle utakmice možemo biti radosni ili tužni, ja biram da budem ovo prvo

01.06.2022

10:56

0

Autor: 24sedam

Selektor "orlova" pokazao da je sledbenik fudbalske filozofije koje se držao legendarni srpski trener

Piksi kao legendarni Boškov: Posle utakmice možemo biti radosni ili tužni, ja biram da budem ovo prvo
0MET8020 - Copyright MN Press

Srpski selektor Dragan Stojković Piksi na konferenciji za novinare povodom utakmice "orlova" i selekcije Norveške u prvom kolu Lige nacija rekao je da njegov tim očekuje težak duel, ali da on veruje u kvalitet svojih igrača i veruje da su dovoljno jaki da bi ga obradovali još jednom pobedom.

Piksi je u pojedinim momentima svojim rezonima podsećao na čuvenog Vujadina Boškova koji je znao da nasmeje ali i zamisli navijače svojim filozofskim pogedom na fudvbal i pojave oko njega:

- Znam sastav, ali nije vreme ... Meč je tek sutra uveče, ovo što sam dosad video svi su zdravi, spremni da igraju. Mi smo bazirani na tom timskom duhu, nebitno je ko počinje, ko ulazi sa klupe, jer dosta puta su oni koji su ulazili kasnije menjali tok utakmice. Mi smo sinoć imali jedan dobar sastanak, oni znaju da sam iskren prema njima i svi shvataju da smo mi u funkciji državnog tima. Možemo posle biti radosni ili tužni. Ja biram da budemo ovo prvo, ali moramo da odigramo u našem stilu. Verujem da imamo dovoljno snage i kvaliteta fudbalskog da možemo ovu utakmicu rešiti u svoju korist.

Selektor "orlova" ističe da je presrećan kada vidi zajedništvo i solidarnost među svojim fudbalerima:

- Našu strategiju smo uvek bazirali na timskom duhu i meni je veliko zadovoljstvo što vidim jednu solidarnost igrača i na terenu i van njega. To me čini srećnim i nadam se da će oni sutra istrčati u skladu sa svim onim što smo dogovorili u pripremi za ovaj meč na Marakani. Verujemo u ono što radimo, verujemo u kvalitet koji imamo. Moramo da ga pokažemo na terenu, jer jedno je kada pričamo, a drugo je kada to moraš i da dokažeš - rekao je Piksi.

Gol protiv Norveške u Oslu 1989. godine bio je nagoveštaj odličnih partija Jugoslavije na SP u Italiji, a Piksi se dobro seća te utakmice njegove generacije protiv Skandinavaca.

- Postigao sam lep gol u Oslu preko zida, pa je onda Zlatko Vujović postigao za 2:0. Jedna lepa istorija, ali sada treba da nastavimo sa rezultatima iz jake vere u sebe i da idemo meč po meč.

Norveški mediji, ako i njihov tim, veruje da "orlovi" drže ulogu favorita za prvo mestu u grupi u svojim rukama:

- Meni je nebitno ko šta misli, mi znamo šta smo. Ako neko misli da smo favoriti to je lepo, ali ne mislim da smo veći od Švedske, Norveške ili Slovenije. Svi imamo svoje ciljeve, naš je da budemo prvi u grupi. To moramo ostvariti na terenu. Mi moramo ostati skromni, a dobro je da nas drugi hvale, ne bi valjalo da mi sami sebe hvalimo.

Izostanak Dušana Vlahovića neće promeniti ništa u koncepciji i ideji igre našeg tima:

- Svi igrači su shvatili ideju, a to je da igramo ofanzivno, da igramo fudbal koji će biti prihvaćen od mase. Taj stil igre mora da donese i rezultat. Nema tu promena u našem razmišljanju. Nije bitno da li će sad neko igrati levo ili desno, ovde je samo važno kako interpretiraš sistem koji smo dogovorili u pripremi za meč. Nema Ducija Vlahovića? Šta sad, da ne igramo!? Imamo dosta igrača koji će zauzeti njegovo mesto. Biće rotacija, ali ajde da idemo utakmicu po utakmicu. Ništa se ne menja kod nas.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike