Francuski ministar izazvao bes Engleza: Optužio ih za nerede u finalu Lige šampiona, a bivši asovi mu vraćaju najgorim uvredama

31.05.2022

06:03

0

Autor: 24sedam

Finale u Parizu dovelo do kvara u vezama na relaciji Francuska - Engleska

Francuski ministar izazvao bes Engleza: Optužio ih za nerede u finalu Lige šampiona, a bivši asovi mu vraćaju najgorim uvredama
Tan2022-5-28_215558989_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Izjava ministra unutrašnjih poslova Vlade Francuske Žeralda Darmanana u kojoj je za sve probleme u organizaciji odigravanja finala Lige šampiona u Parizu svalio na leđa Liverpula i njegovih pristalica žestoko je iznervirala Engleze.

Do te mere se stvorio bes na Ostrvu da je i bivši as crvenih Džejmi Karager zaboravio na pristojnost dok je reagovao na Tviteru zbog ministrovih reči:

- Žerald Darmanan je prevarant - napisao je Karager na Tviteru.

- Laži i manipulacije ljudi na vlasti su sramota - dodao je on.

 

 

Još veću nervozu ispoljio je Geri Lineker, koji se pri tome nije izvinio za svoj francuski:

- To je s.anje!

Darmanan juče je objavljjući prve rezultate istrage o svemu što je dovelo do kašnjenja finala Real Madrid - Liverpuzl na stadionu "Francuska" u Sen Deniju, rekao da je oko 70 odsto karata u rukama engleskih navijača bilo falsifikovano. On je, takođe, rekao da su iz Liverpula pozivali navijače da dođu u Pariz uprkos činjenici da nemaju ulaznice za utakmicu, što je po ministru na kraju rezultiralo neverovatnom gužvom na prilazima stadionu.

- Sećamo se da je 2019. godine u Madridu postojao sličan problem pre finala između Liverpula i Totenhema i da je menadžer Liverpula sad pozivao navijače da dođu bez ulaznica u Francusku. Našli smo se u dodiru sa nekoliko desetine hiljada engleskih navijača, od kojih je jedan veći deo savršeno poštovao pravila, dok je drugi tražio sukob sa policijom - rekao je ministar francuske Vlade.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike