Englezi došli sa 70 odsto falsifikovanih ulaznica: Ministar francuske policije prozvao Engleze i Klopa

30.05.2022

13:05

0

Autor: 24sedam

OI 2024 neće biti problem, jer nisu Englezi u pitanju, kaže ministar Darmanan

Englezi došli sa 70 odsto falsifikovanih ulaznica: Ministar francuske policije prozvao Engleze i Klopa
Navijači Liverpula uoči finala u Parizu - Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Francusko ministarstvo sporta izašlo je sa konkretnim brojkama problema koji se dogodio pre početka finala Lige šampiona ispred stadiona "Francuska" u Sen Deniju.

Ministarka Ameli Ude-Kastra izjavila je da 2.700 navijača sa kupljenim ulaznicama nije gledalo finale Real Madrid - Liverpul (1:0) i da će zbog toga UEFA morati da im nadoknadi štetu.

Ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanan ističe da je 70 odsto ulaznica koje su bile u posedu navijača Liverpula bile falsifikati i da je prvi kontrolni prsten oko stadiona morao da bude uklonjen iz bezbednosnih razloga.

Tanjug/AP Photo/Christophe Ena
 

- Sećamo se da je 2019. godine u Madridu postojao sličan problem pre finala između Liverpula i Totenhema i da je menadžer Liverpula sad pozivao navijače da dođu bez ulaznica u Francusku. Našli smo se u dodiru sa nekoliko desetine hiljada engleskih navijača, od kojih je jedan veći deo savršeno poštovao pravila, dok je drugi tražio sukob sa policijom - rekao je ministar francuske Vlade i dodao:

Tanjug/AP Photo/Christophe Ena
 

- Odluke o ukidanju prvog prstena smo doneli da ne bi bilo smrtnih slučajeva. Prvobitna kontrola je skinuta da ljudi ne bi bili zgnječeni na polijskim kordonima i na prolazima. Porediti ovo finale sa Olimpijskim igrama 2024 i SP u ragbiju 2023. godine čini mi se nesrazmernim, imajući u vidu da se ove stvari dešavaju samo u fudbalu sa određenim englerskim klubovima - rekao je ministar Darmanan.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike