Izgubili smo glavnog igrača, izvinjavam se navijačima! Rumenige progovorio o "realovcima" koje je stvorio Bajern

31.05.2022

05:31

0

Autor: 24sedam

Bivši predsednik Bavaraca žali zbog izgubljenog Davida Alabe

Izgubili smo glavnog igrača, izvinjavam se navijačima! Rumenige progovorio o "realovcima" koje je stvorio Bajern
real1 - Copyright Printscreen/YouTube

Bivši predsednik minhenskog Bajerna Karl-Hajnc Rumenige izjavio je da žali zbog odlaska defanzivca Davida Alabe u Real Madrid i iskazao je potrebu da se zbog toga izvini navijačima Real Madrida. Istovremeno, za drugog "realovca" kojeg je napravio Bajern, Tonija Krosa, kaže da nije mogao sprečiti njegov odlazak iz kluba, jer su zahtevi agenta bili preveliki. 

- Veoma mi je žao zbog odlaska Davida Alabe. izvinjavam se zbog toga. Bio je glavni defanzivac i imao je neverovatnu sezonu pod Hans-Diterom Flikom kad je Bajern osvojio Ligu šampiona u Lisabonu. Njegovo odsustvo veoma utiče na Bajern. To je ono što osećam, da budem iskren - rekao je Rumenige za Bild.

David Alaba je u letnjem prelaznom roku ove sezone prešao u Real Madrid iz minhenskog Bajerna kao slobodan igrač. Ove sezone je odigrao 46 utakmica za Real Madrid u svim takmičenjima. Uspeo je da postigne dva gola i upisao četiri asistencije.

Printscreen/YouTube
 

Bivši šef uprave minhenskog kluba ne veruje da je Bajern nešto pogrešio u situaciji sa Tonijem Krosom. Nemački fudbaler se pridružio madridskom klubu za 25 miliona evra.

- Njegov agent je toliko zahtevao od Bajerna da mi nismo mogli da ispunimo te zahteve. Ne moramo da razgovaramo o njegovoj karijeri. Ona je izvanredna, očigledno. Neobično, makar samo zato što igra u velikom klubu koji osvaja titule i zato što je imao odlične trenere - rekao je Rumenige za Bild.

Toni Kros je ove sezone odigrao 45 utakmica za Real Madrid. Postigao je tri gola i tome dodao još tri asistencije.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike