Eto, ljudi, tako se piše istorija! Anćeloti je od sada Karlo najveći!

29.05.2022

05:41

0

Autor: 24sedam

Samo Italijan može da se hvali činjenicom da je kao trener četiri puta bio prvak Evrope

Eto, ljudi, tako se piše istorija! Anćeloti je od sada Karlo najveći!
Tan2022-5-28_23405406_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Baš kao u bilo kojoj profesiji i među fudbalskim menadžerima postoji hijerarhija. Tačno se zna ko koliko vredi i šta može da donese.

Tu su oni "obični" menadžeri, mnogo je dobrih i odličnih, nekolicina vrhunskih, a od subote uveče jedan je i definitivno iznad svih.

Karlo "veliki" Anćeloti ispisao je istoriju fudbala i postao "Karlo Najveći"!

Osvojio je ranije ove sezone titulu u Španiji sa madridskim Realom i tako psotao prvi trener koji je bio šampion u svih pet najjačih liga na svetu (Italija, Engleska, Nemačka, Francuska i Španija), a onda je sinoć u Parizu uradio nešto što nikada nikome nije uspelo.

Osvojio je Anćeloti sa Realom svoju četvrtu titulu prvaka Evrope. Do prošle večeri delio je prvo mesto na večnoj listi sa legendarnim menadžerom Liverpula Bobom Pejslijem i isto tako legendarnim Francuzom Zinedinom Zidanom sa po tri evropske krune.

- Još ne mogu da verujem. Bila je ovo teška utakmica, patili smo u prvom poluvremenu, ali na kraju smo, svime što smo pokazali, zaslužili pobedu. Real je fantastičan klub, ova ekipa je velika sa mnogo kvaliteta i jakim mentalnim karakterom. Sve je ovo nagrada za sezonu. Nisam nikada bio opterećen brojem trofeja u Ligi šampiona, ali ovaj četvrti je zaista poseban.

Možda se mnogi neće složiti sa Anćelotijevim konstatacijom da je pobeda Reala zaslužena (svako ima pravo na svoje mišljenje), ali će gotovo svi potpisati da je Italijan najveći trener u istoriji fudbala.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike