Evo zašto je policija bacala suzavac! UEFA objasnila razloge haosa pre finala Reala i Liverpula

29.05.2022

04:46

0

Autor: 24sedam

Utakmica u Parizu je kasnila čak 36 minuta

Evo zašto je policija bacala suzavac! UEFA objasnila razloge haosa pre finala Reala i Liverpula
Navijači Liverpula uoči finala u Parizu - Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Finale Lige šampiona u kojem je Real Madrid pobedio Liverpul ostaće upamćeno i po podatku da je počelo sa 36 minuta zakašnjenja. Problem je nastao jer navijači engleskog kluba nisu ušli na vreme, pošto su došli kasno do stadiona "Francuska".

Klub sa "Enfilda" izdao je saopštenje u kojem je izražena razočaranost, ali je usledila i "kontra" iz UEFA koja je i organizator meča.

Krivica je prebačena na navijače sa lažnim ulaznicama.

- Pred početak utakmice, kapije na strani stadiona gde su se našli navijači Liverpula bile su blokirane od strane hiljada navijača koji su kupili lažne ulaznice koje nisu mogle da se očitaju. To je napravilo veliku gužvu i mnogi nisu mogli da uđu unutra zbog toga. Kao rezultat toga, meč je bio pomeren za 35 minuta kako bi se omogućilo navijačima sa pravim kartama da se domognu stadiona.

Kako je broj navijača nastavio da raste ispred stadiona pred prvi zvižduk sudije, policija ih je rasterala suzavcem i naterala ih da se odmaknu što dalje od stadiona.

UEFA žali zbog onih koji su bili pogođeni događajima i reagovaće hitno zajedno sa francuskom policijom, Vladom i Francuskom fudbalskom federacijom - navedeno je u saopštenju.

Podssetimo. jedini gol dao je Vinisijus Žunior u drugom poluvremenu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike