Dok Liverpul plače nad zlom sudbinom, Klopove reči odzvanjaju planetom! Sledeće finale je u Istanbulu, rezervišite hotel!

29.05.2022

05:16

0

Autor: 24sedam

Nemac sa klupe "crvenih" našao način da uteši armiju navijača kluba sa Enfilda

Dok Liverpul plače nad zlom sudbinom, Klopove reči odzvanjaju planetom! Sledeće finale je u Istanbulu, rezervišite hotel!
Tan2022-5-28_235733606_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Nije sinoć lako bilo biti navijač Liverpula, a ni jutro posle finala Lige šampiona nije nešto mnogo lakše.

Svi kojima su "crveni" u srcu imaju onaj gorak utisak da im je oteta titula prvaka Evrope. Njihovi ljubimci bili su daleko bolji tim od Reala, ali nisu postigli gol iz brojnih šansi, a primili su ga iz skoro pa jedine za rivala. Više nego dovoljno da Madrid slavi, a Liverpul tuguje.

Slično navijačima osećaju se i igrači i stručni štab kluba sa Enfilda, pa i prvi među jednakima menadžer Jurgen Klop.

- Niko više u svlačionici ne misli da je ovo bila odlična sezona. Potrebno nam je neko vreme da sve svarimo. Odigrali smo dobru, ali ne perfektnu utakmicu jer perfektna utakmica nije moguća protiv rivala koji igra tako duboku formaciju - ocenio je Klop, pa ispričao kako je on video dešavanja na terenu:

- Imali smo dosta šansi, ali nije bilo onih čistih. Primli smo gol psole ubacivanja iz auta. Valverde je hteo da šutira i Vinisijus je bio tu. Sve smo pokušali, posebno posle primljenog gola. Želeli smo da budemo hrabriji. Mogli smo da odigramo i bolji fudbal. Mogao je i Real, ali nije. Oni su igrali kako su morali i osim gola ništa nisu napravili. Dali su ga iz jednog šuta, a mi nismo iz devet.

Ovom utakmicom i definitivno je završena sezona za Liverpul. Osvojena su dva trofeja, dva (ona veća i važnija) izmakla su im za dlaku. Očekivano to boli i Klopa, ali je njegova poruka navijačima zaista došla kao prava uteha i melem na sveže rane.

- Čudan je osećaj. Nije loše doći do finala, i to je neka vrsta uspeha, ali nije uspeh kakav želite. Imam predosećaj da ćemo opet igrati finale! Ovi momci su takmičarski nastrojeni, sjajna su grupa i biće tako i sledeće sezone - poručio je Klop, a onda poentirao na maestralan način:

- Gde je finale naredne sezone? U Istanbulu? Rezervišite hotel!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike