Od Karleta do Don Karla! Real osvojio titulu, Anćeloti ispisao istoriju - Nijedan trener u istoriji fudbala to nije uradio!

30.04.2022

16:10

0

Istorijski dan na stadionu Santjago Bernabeu

Od Karleta do Don Karla! Real osvojio titulu, Anćeloti ispisao istoriju - Nijedan trener u istoriji fudbala to nije uradio!
Tan2022-4-30_16405335_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Vreme je za slavlje! Real Madrid je pobedio Espanjol 4:0 i osvojio titulu u Španiji, četiri kola pre kraja. I ponovo višestruko ispisao istoriju.

Ovo je Realu rekordna 35. titula u Španiji, ali kad je istorija u pitanju, ipak je u centru pažnje trener Karlo Anćeloti.

Italijan je sada uspeo da osvoji trofej koji mu je izmakao poslednji put kad je vodio Real (2013-15), a titulom u Španiji postao je jedini trener u istoriji fudbala koji je osvajao titulu u svih pet najboljih evropskih liga!

Anćeloti je kao trener osvojio Seriju A 2004. sa Milanom, Premijer ligu sa Čelsijem 2010, Ligu 1 2013. sa Pari Sen Žermenom, Bundesligu sa Bajern Minhenom 2017. i sada konačno i Primeru 2022.

Kada se tome dodaju i tri Lige šampiona (dve sa Milanom, jedna sa Realom) i četiri finala tog takmičenja, ostaje da se kaže samo: Svaka čast!

Ovo mu je 22. trenerski trofej u karijeri. Real je ispao iz Kupa kralja, ali je i dalje u trci za Ligu šampiona. Prvi meč polufinala protiv Mančester sitija završen je porazom španskog tima 3:4 u gostima.

Bio je to meč o kome će se dugo pričati, sigurno najbolji ove godine, a rezultat Realu svakako daje nadu.

Što se tiče utakmice kojom je "overena" titula, nema mnogo šta da se kaže. Rodrigo je dao dva gola, a po jedan Marko Asensio i Karim Benzema. Možda najuzbudljiviji trenutak desio se pre meča, kada se Rafael Nadal, veliki navijač Reala, našao na terenu da poželi igračima sreću.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike