Top 5 TV prenosa ovog vikenda: Počinje obračun za titulu Zvezde i Partizana, a zbog fudbala "goreće" Pariz i Rio

27.05.2022

08:00

0

Autor: 24sedam

Igra se finale Lige šampiona, baraž u Srbiji, kao i derbi "Fla Flu", a biće zanimljivo i ljubiteljima auto trka

Top 5 TV prenosa ovog vikenda: Počinje obračun za titulu Zvezde i Partizana, a zbog fudbala "goreće" Pariz i Rio
Mitrović i Smailagić - Copyright MN Press

Borba za titulu u fudbalskoj Superligi je završena, kao i Kup Srbije, okončana su i takmičenja u većini najkvalitetnijih fudbalskih liga, ali ovog vikenda će se igrati finale Lige šampiona. Takođe, u toku će biti i rasplet u AdmiralBet ABA ligi, kao i u NBA ligi.

Kao što je rečeno, u subotu, od 21 čas na stadionu "Francuska" u Sen Deniju Liverpul i Real će se boriti za titulu prvaka Evrope. Čelsi je praktično svrgnut sa trona, a to je učinio upravo Real, u četvrtfinalu. Tako ćemo na jednoj strani imati "kraljevski klub", rekordera sa 13 evropskih titula i "redse", sa šest trofeja. Real je poslednju osvojio pre četiri, a Liverpul pre tri godine.

Osvajanje "ušatog pehara" samo po sebi je dovoljan motiv, ali treba reći da je Liverpul izgubio šampionsku trku sa Mančester sitijem, dok je Real postao prvak u Španiji. Ipak, tim sa "Enfilda" može da se pohvali sa trofejima u FA i Liga kupu.

Duel španskog i engleskog velikana, starijeg i mlađeg kolege, Karla Anćelotija i Jirgena Klopa možete da gledate na Premium 1 kanalu TV Arena sport (studio počinje u 20.00), kao i na RTS 1.

Nedelja je dan uglavnom rezervisan za fudbal. Posle dva meča u nedelju znaće se ko će naredne sezone igrati u Superligi Srbije. Od 15.55 Radnički 1923 dočekaće Železničar iz Pančeva, a Novi Pazar (18.25) ekipu IMT-a.  Oba prenosa su na TV Arena sport 1.

U prvim mečevima baraža za Superligu Srbije, Kragujevčani i Pazarci su kao gosti upisali pobede od po 3:1, tako da su napravili veliki korak ka opstanku. Na drugoj strani, ekipe iz Pančeva i sa Novog Beograda moraće da se nadaju čudu, kako bi se plasirali u elitu. Mada je to poprilično teško, jer ovde i dalje važi pravilo gola u gostima.

U nedelju, od 18.40 na TV Arena sport 2 poslastica za ljubitelje automoto sporta. Reč je o trci Indijanapolis 500, i to 106. izdanju. Prvo je bilo 1957. godine, a u ovogodišnjem će se takmičiti 33 vozača.

Malo kasnije, od 20 časova počeće druga utakmica finalne serije AdmiralBet ABA lige u kojoj će Crvena zvezda ponovo biti domaćin Partizanu u dvorani "Aleksandar Nikolić". Inače, za večeras (20.00) je zakazan prvi duel večitih rivala, koji ćete takođe moći da pratite na TV Arena sport.

AdmiralBet ABA League/KK Partizan/Dragana Stjepanovic
 

Podsetimo, igra se na tri dobijene utakmice, a u polufinalu, Zvezda je izbacila Cedevita Olimpiju, a Partizan ekipu Budućnosti.

I za kraj dana, poslastica za ljubitelje latinoameričkog fudbala, jedan od najpoznatijih gradskih derbija sveta, između Fluminensea i Flamenga. Okršaj grada Rio de Žaneira, na legendarnoj "Marakani", poznatiji kao "Fla Flu" počeće u 23 časa, a uoči ovog duela, domaćin Fluminense je u boljoj poziciji.

Ima 11 bodova posle sedam mečeva i nalazi se na sedmoj poziciji tabele brazilskog šampionata. Flamengo je na 14. mestu, sa devet bodova iz sedam utakmica.

 

Top 5 TV prenosa ovog vikenda:

Subota (21.00) Liverpul - Real Madrid (TV Arena sport - Premium 1/RTS 1)

Nedelja (15.55 - 18.25) Baraž za Superligu Srbije (TV Arena sport 1)

Nedelja (18.40) Indijanapolis 500 (TV Arena sport 2)

Nedelja (20.00) Crvena zvezda - Partizan (TV Arena sport - Premium 1)

Nedelja (23.00) Fluminense - Flamengo (TV Arena sport - Premium 1)

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike