Velika ispovest za rastanak sa Junajtedom! Matić se otvorio, o Realu, Ronaldu, Murinju... A pitali su ga i gde nastavlja karijeru

20.05.2022

09:22

0

Autor: 24sedam

Srpski vezni fudbaler je došao iz Čelsija, ali sada još nije odlučio gde će da nastavi karijeru

Velika ispovest za rastanak sa Junajtedom! Matić se otvorio, o Realu, Ronaldu, Murinju... A pitali su ga i gde nastavlja karijeru
Nemanja Matić - Copyright Profimedia

Nemanja Matić napušta Mančester junajted, a za kraj boravka na "Old Trafordu" dao je i opširan inrervju za sajt engleskog velikana. Posle pet sezona, srpski vezni fudbaler prisetio se detalja iz karijere. Na primer, kao novi član "đavola" predstavljen je 31. jula 2017. godine.

- Moj rođendan je 1. avgusta, tako da sam mislio da je to lep poklon. Nikada to neću zaboraviti.

Šta ste pomislili kada ste prvi put došli u "Karington" (trening centar) i u tako veliki klub kakav je Mančester junajted?

- Bilo je fantastično. Samo nekoliko dana pre toga, kada sam znao da ću već da potpišem, bio sam veoma uzbuđen. Kao i moja porodica, i oni su znali da je Junajted veliki klub. Nisam mogao da dočekam da dođem u trening centar.

Vaša prva takmičarska utakmica bila je u Superkupu, protiv Real Madrida?

- Da, bilo je to u Skoplju. Bio je to najbolji način da debitujem, protiv Reala. Bio je to fantastičan dan za mene, iako nisam bio srećan jer smo izgubili sa 2:1. Ali bio je to lep dan za mene. Debitovao sam u državi blizu moje. Bilo je mnogo mojih prijatelja na stadionu.

Debi u Premijer ligi bio je bolji, jer ste pobedili Vest Hem sa 4:0. Kako je bilo debitovati na "Old Trafordu"?  

- Bilo je fantastično. Sećam se da su me navijači odlično primili. Odigrali smo odlično i dali četiri gola.

Kasnije, te sezone ste dali prelep gol protiv Kristal Palasa u poslednjem minutu. Da li biste rekli da je to vaš najbolji momenat u karijeri u Junajtedu?

- Mislim da jeste. Bio je lep gol, ali to nije sve jer smo pobedili sa 3:2. Osvojili smo tri boda u poslednjem minutu. Slavili smo na gostovanju i to neću nikada da zaboravim.  

Da li mislite da je to najlepši gol koji ste dali u karijeri?

- Ne. Nisam postigao mnogo golova, ali je bilo šest-sedam neverovatnih. Jedan je od najlepših, ali ne i najlepši.

Kada god dobijete loptu, navijači vam skandiraju "šutiraj, šutiraj..."

- Da, šutiraj. Kada god sam na protivničkom delu terena, viču da šutiram.

Jednom ste rekli da ćete da postanete trener kada odete u penziju. Igrali ste pod Žozeom (Murinjom), Oleom (Gunarom Solskjerom), Majklom Kerikom i sada Ralfom (Rangnikom). Šta ste naučili od takvih menadžera?

- Uvek se trudim da naučim nešto od njih jer su iskusni. Od svakog sam naučio mnogo. Ole je fantastična osoba. Bio mi je menadžer, a sada mogu da kažem da mi je i prijatelj. Naučio sam od njega i bilo je to dobro iskustvo jer je on legenda kluba. I biće zauvek.

Imate i sliku kada slavite posle pobede nad Mančester sitijem u martu 2020. godine?

- Bila je to poslednja utakmica pre korona virusa, zar ne? Bila je to fantastična utakmica protiv dobrog tima. Tu utakmicu neću da zaboravim jer je sin bio maskota. Kada god je bio maskota, nikada nismo izgubili. Imamo sve pobede.

Znači, zbog toga vam igrači neće dati da idete?

- Da, (smeh) bila je to fantastična utakmica.

Kako ste prošli tokom korone?

- Bilo je teško. Bili smo kod kuće, ali sam imao sreće jer imamo veliku baštu. Mogao sam da se igram sa decom i da treniram. Nadam se da se nikada nećemo da se vratimo tome.

Vaš nadimak je Vuk?

- Da, zovu me tako jer volim da varam. Kada neko drugi da gol, ja kažem da nije, ili da je ofsajd. Nedostajaće mi to.

Ko će vam najviše nedostajati iz svlačionice?

- Iskreno, svi. Dobri su to ljudi i svi će mi nedostajati.

Igrali ste i sa Ronaldom. Kakav je?

- Fantastičan je igrač. Primer je svakom, posebno mladima. Veoma je važno da vide kako se ponaša i kakav pristup ima na treninzima i u utakmicama. On je pobednik. Jak je karakter i veoma fin van terena. Srećan sam jer sam sa njim delio svlačionicu.

Kada ste igrali protiv Brentforda, dobili ste ovacije. Da li ste o odluci o odlasku dugo razmišljali?

- Jesam, nekoliko meseci pre donošenja. Poslednja noć na "Old Trafordu" bila je fantastična za mene. Hvala navijačima. Zbog aplauza, pred 75.000 navijača. Bilo je to veoma emotivno za mene. I ovom prilikom želim da im zahvalim. Mislim da su prepoznali šta sam radio na terenu. Trudio sam se da tamo budem primer, da budem igrač Junajteda, ne samo na terenu, već i van njega. Znam koliko ovaj grb znači navijačima.

Dok ste izlazili sa terena pozdravili ste se sa saigračima. Da li će vam nedosatajati?

- Neće mi nedostajati samo saigrači, već i članovi stručnog štaba. Svi, i ne želim nikoga da zaboravim. Svi su oni fantastični, ali su iza kamera. Ipak, važni su za tim. Srećan sam jer sam imao priliku da radim sa njima, i bićemo prijatelji zauvek. Da budem iskren, u poslednjih pet sezona više sam viđao ekonoma nego roditelje. Njega viđam svakog dana, a njih samo leti.

Da li ste razmišljali o narednim koracima u karijeri?

- Nisam još odlučio. Prvo da završim sezonu u junu, pa ću onda da donesem odluku.

U Engleskoj ste skoro deceniju, pošto ste bili u Čelsiju?

- Osam i po godina, da...

Da li ćete se možda seliti negde?

- Rekao sam, još nisam odlučio. Sve je otvoreno, pa ćemo da vidimo - zaključio je Matić uz dodatnu zahvalnost navijačima.

- Znamo da su neke prošle sezone bile teške, ali znajte da će Junajted da se vrati. Budite sigurni. Potrebno je vreme, ali samo nastavite da navijate i ostanite zajedno.

U poslednjem kolu ove sezone, Junajted će gostovati Kristal Palasu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike