Klop zna šta priča, šanse za titulu su minimalne, ali Liverpul mora da igra šampionski!

18.05.2022

07:26

0

Autor: 24sedam

Svima je jasno da će Mančester siti osvojiti Premijer ligu, ali to mora da se ostvari i na terenu

Klop zna šta priča, šanse za titulu su minimalne, ali Liverpul mora da igra šampionski!
Klop i Gvardiola - Copyright Profimedia

Nekako su već prva kola Premijer lige nagovestila da ćemo u najjačem engleskom fudbalskom takmičenju gledati kvalitetnu i uzbudljivu sezonu.

I evo nas u sam smiraj iste, još samo jedno kolo je do kraja, i možemo da konstatujemo da je bila upravo takva. Kvalitetna i uzbudljiva.

Sve naravno najviše zanima ko će se okititi šampionskom titulom, a trezveno razmišljanje govori da će to biti Mančester siti. Četa Pepa Gvardiole je prva na tabeli sa bodom više od Liverpula i u poslednjem kolu treba samo da pobedi Aston Vilu kako bi osigurala titulu.

Samo da pobedi... Neće to biti nimalo lako, posebno kada se zna da na klupi Vile sedi legenda "crvenih" Stiven Džerard, te da je u timu jedan bivši liverpulovac Filipe Kutinjo.

Neće biti lako, ali je realno da bude tako. Gotovo da niko ne sumnja da će Siti stići do titule. Pa ni menadžer Liverpula Jirgen Klop, čovek koji nas je mnogo puta uverio da jako dobro zna šta priča.

- Mislim isto kao i dosad. Naše šanse za titulu su male. Malo je verovatno da ćemo osvojiti titulu jer Siti igra kod kuće sa Aston Vilom. Sa Vilom koja će u četvrtak odigrati težak meč protiv Barnlija, koji se bori za opstanak. Ipak ovo je fudbal i mora se ostaviti prostor za sve opcije. Da bismo postali šampioni mi najpre moramo da pobedimo Vulverhempton i sačekamo da Aston Vila otme bodove Sitiju. Malo verovatno, ali šansa postoji i mi u nedelju moramo da odigramo najbolje što možemo - ispričao je Klop.

Dan raspleta u Premijer ligi je nedelja. Sve utakmice počinju u 17.00, pa ćemo nešto pre sedam uveče znati ko je prvi prošao kroz cilj.

Premijer liga, 38. kolo

Nedelja, 22. maj

Arsenal - Everton 17.00

Brentford - Lids 17.00

Barnli - Njukasl 17.00

Čelsi - Votford 17.00

Kristal palas - Mančester junajted 17.00

Lester - Sautempton 17.00

Norič - Totenhem 17.00

Liverpul - Vulverhempton 17.00

Mančester siti - Aston Vila 17.00

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike