Partizan se još nada tituli! Rikardova istorijska noć na Voždovcu! (VIDEO)

16.05.2022

20:21

0

Crno-beli ubedljivi na krovu TC "Stadion"

Partizan se još nada tituli! Rikardova istorijska noć na Voždovcu! (VIDEO)
vozd-part-74 - Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana ostvarili su i 30. pobedu u prvenstvu savladavši ekipu Voždovca na njihovom "Krovu" sa 3:0 (2:0). Golove su postigli Rikardo iz penala u 29. i 39. i Vujačić u 66. minutu.

Tanka je ta Partizanova nada da će na kraju titula završiti u njihovim rukama, ali nepopravljivi optimisti među "grobarima" napustili su večeras "Krov" sa pričom da ni 2017.godine niko od "zmajeva" nije očekivao čudo, pa se ono ipak dogodilo. Sportski je verovati, ali...

Ako se prenebregne činjenica da će za to čudo biti potreban i loš dan Zvezde, postavlja se pitanje da li je ovaj današnji Voždovac sposoban da iznenadi. Prema večeras prikazanom protiv Partizana, mogli bi malo da namuče, ali daleko je to od kvaliteta dva najbolja srpska tima. Nedostaje im brzina, jači realizator i čvrstina u poslednjoj liniji, koja je dosta naivno poklekla u 28. minutu posle rušenja Rikarda od strane Ivezića. Rikardo je preuzeo obavezu da izvede penal, jer je Natho neposredno pre toga izašao sa terena zbog povrede, i problema nije bilo - 0:1.

Sve je bilo gotovo deset minuta kasnije. Nakon 36. usledio je i 37. gol Rikarda, ponovo sa 11 metara, jer je prestrogo procenjeno da je Damjanovićevo igranje rukom kod rikošeta bilo za najstrožu kaznu.

Drugi Rikardov gol sasekao je voljni momenat kod domaćih. Istine radi, imali su jednu stativu kod centaršuta Mijailovića i zicer za rezervistu Ajdinovića, ali tada je na semaforu već bilo 0:3 za crno-bele. Ispostaviće se da je tačku na ovaj duel postavio štoper Vujačić u 66. minutu, glavom na centaršut Jojića iz kornera.

BLOG UŽIVO

DRUGO POLUVREME

90. MINUT - KRAJ! Partizan je pobedio Voždovac 3:0.

85. MINUT - Sve je odavno rešeno na krovu TC "Stadion". Partizan će upisati nova tri boda, čeka se samo poslednji sudijski zvižduk.

77. MINUT - STATIVA! Mnogo sreće za domaćina. Izgubili su loptu defanzivci gostiju pred svojim kaznenim prostorom, ona je došla do Holendera koji je sjajno gađao iskosa sa desne strane u drugi ugao. Krunić je bio savladan, ali je ovoga puta stativa bila njegov saveznik.

72. MINUT - Ponovo je Rikardu poništen gol zbog ofsjda, a potom je u igru mesto njega ušao Milovanović. Baždar je zamenio Jojića.

66. MINUT - GOOOL! Vujačić overava trijumf Partizana na krovu! Jojić je izveo korner sa desne strane, a štoper crno-belih bio je najviši u skoku i sa šest metara matirao Krunića.

62. MINUT - Dvostruka promena u ekipi Partizana. Terzića i Meniga su zamenili Jović i Jevtović. Dva minuta kasnije menja i Linta. Umesto Purtića na terenu je Novaković, dok je Mijailović mesto u ekipi ustupio Ajdinoviću. 

57. MINUT - Za razliku od prvog poluvremena u kojem je Partizan non stop napadao, crno-beli su u uvodu drugog dela igre malo "povukli ručnu", što je ostavilo nešto više prostora domaćinu da hrabrije krene ka golu rivala.

50. MINUT - Prilika za Voždovac. Milojević je šutirao malo iskosa sa leve strane sa desetak metara, ali je Stevanović još jednom bio na mestu.

MN Press
 

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme. Osim prinudne promene Natha sredinom prvog dela igre, Linta i Stanojević nisu ništa menjali u sastavima.

PRVO POLUVREME

POLUVREME - Posle tri minuta nadoknade vremena završeno je prvo poluvreme na krovu. Partizan vodi 2:0 golovima Rikarda sa bele tačke.

45+1 - STATIVA! Sreća je bila na strani Partizana u nadoknadi prvog poluvremena. Mijailović je sa desnog boka, iz mrtvog ugla, uputio loptu u kazneni prostor crno-belih, čiju je mrežu potom sačuvala stativa.

39. MINUT - GOOOL! Partizan vodi 2:0, strelac je ponovo Rikardo sa bele tačke. Nesrećno su domaći primili drugi gol. Terzić je u soloprodoru ušao u kazneni prostor Voždovca, jedan defanzivac mu je izbio loptu, koja je tom prilikom pogodila u ruku njegovog saigrača.

36. MINUT - Najbolja prilika za Voždovac u dosadašnjem toku meča. Lisickas je ušao u kazneni prostor po desnoj strani, šutirao je iskosa sa desetak metara u drugi ugao, ali je Stevanović bio oprezan i uspeo je da sačuva mrežu.

31. MINUT - Nova velika prilika za crno-bele. Holender je sjajno otvorio kontru Partizana, Terzić je pred kaznenim prostorom proigrao Rikarda, koji je šutirao sa desetak metara malo iskosa sa desne strane, ali pored stative.

28. MINUT - GOOOL! Partizan vodi 1:0, strelac je Rikardo sa bele tačke. Sjajni napadač ovim golom ušao je u istoriju kluba iz Humske kao najbolji strelac crno-belih u jednoj sezoni. Ovo mu je 36. pogodak.

20. MINUT - Veliki hendikep za Partizan. Natho se požalio na povredu i odmah signalizirao ka klupi da ne može da nastavi meč. Zamenio ga je Filip Holender.

15. MINUT - Posle 10-ak minuta nešto mirnije igre, velika prilika za Partizan. Mening je šutirao sa šest, sedam metara, ali je Krunić nogom uspeo da sačuva mrežu.

6 MINUT - Sjajan početak meča na Voždovcu. U razmaku od 60-ak sekundi po jedna sjajna prilika na obe strane, ali je rezultat ostao nepromenjen.

1. MINUT - Tek što se krenulo sa centra zatresla se mreža Voždovca. Rikardo je bio strelac, ali je gol poništen zbog ofsajda. Koliko je bilo blizu govori i to što je provera u VAR sobi trajala više od jednog minuta.

Sve je spremno za početak meča na krovu TC "Stadion".

24sedam/D. P.
 

 

Sastavi:

VOŽDOVAC: Krunić, Mijailović, Damjanović, Ivezić, Hajdin, Purtić, Lasickas, Milojević, Đurišić, Pantović, Ćirković.

PARTIZAN: Stevanović, Lutovac, Vujačić, Saničanin, Urošević, Zdjelar, Jojić, Terzić, Natho, Menig, Rikardo.

Sudija: Andrija Stojanović

Superliga, 36. kolo Superlige (6. kolo plej-ofa)

Petak:

Radnički Niš - TSC 2:0 (1:0)

(Kasalica 18, Jovanović 89)

Nedelja:

Vojvodina - Čukarički 0:3 (0:1)

(Roganović 12, Savić 80, Docić 88 p)

Napredak - Crvena zvezda 0:1 (0:1)

(Ohi 33)

Ponedeljak:

16.30 Voždovac - Partizan

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike