Partizanovo biti ili ne biti na Krovu – sve osim pobede znači kraj šampionskog sna!

16.05.2022

04:52

0

Autor: 24sedam

Crno-beli danas gostuju na Voždovcu

Partizanovo biti ili ne biti na Krovu – sve osim pobede znači kraj šampionskog sna!
jevtovic - Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana „saterani su uz zid“ u šampionskoj trci sa Crvenom zvezdom. Izabranike Aleksandra Stanojevića, posle nedeljnog trijumfa crveno-belih u Kruševcu, samo tanka nit teorije održava u nadi da mogu da povrate nacionalni tron, ali će i ona biti pokidana ukoliko crno-beli danas (16.30 TV Arena sport) ne savladaju Voždovac.

„Valjku“ je u pretposlednjem kolu plej-ofa Superlige neophodna pobeda kako bi sačuvao nadu u šampionsko slavlje. Svaki drugi rezultat osim trijumfa Zdjelara i drugova na krovu TC „Stadion“ označio bi kraj trke sa najvećim rivalom, kojem će u poslednjem kolu protiv Voždovca na stadionu „Rajko Mitić“ biti dovoljan i bod kako bi odbranio tron.

Ono što crno-bele može da raduje jeste statistika u duelima sa „zmajevima“, koja je u poslednjim međusobnim duelima apsolutno na njihovoj strani – pet uzastopnih prvenstvenih pobeda uz gol razliku 14:1.

- Raduje me dosadašnji učinak protiv Voždovca, ali ne želim da pričamo o tome jer je svaka utakmica za sebe. Voždovac je kvalitetan rival. U susretima sa njima nekada je bilo lako stići do pobede, ali nekada smo i teže dolazili do pobede. Protivniku je svaki bod neophodan u borbi za Evropu te verujem da će rizikovati i igrati bez kalkulacija. Nama treba pobeda takođe. Ne očekujem defanzivni pristup rivala, mada ni da nas nešto posebno napadnu u odnosu na prethodne utakmice. Dešava se da menjaju formaciju, ali ne i način igre – kazao je u najavi meča trener Partizana Aleksandar Stanojević.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike