Zvezda stavila šampanjac da se hladi! Ohi doneo pobedu, još je samo korak deli od titule! (FOTO, VIDEO)

15.05.2022

18:25

0

Autor: 24sedam

Milanu Gajiću je poništen gol, u poslednjem kolu protiv Voždovca

Zvezda stavila šampanjac da se hladi! Ohi doneo pobedu, još je samo korak deli od titule! (FOTO, VIDEO)
280709014_10160311497369884_4999655439715656033_n - Copyright FK Crvena zvezda

Fudbaleri Napretka izgubili su od Crvene zvezde u utakmici pretposlednjeg kola plej-ofa Superlige Srbije. Jedini gol dao je Ohi Omoijuanfo u 33. minutu. Na ovaj način ekipa Dejana Stankovića je došla na korak od odbrane titule. Teoretski, Zvezda može i da odigra nerešeno u poslednjem meču i biće prvak. Čak i u slučaju da večiti rival upiše dva trijumfa.

FK Crvena zvezda
 

Trenutno, najbliži pratilac, Partizan ima pet bodova manje, kao i meč manje. Ali šta god da crno-beli urade, Zvezda drži sudbinu u svojim rukama. Poslednji meč u sezoni odigraće sa Voždovcem, koji će sutra dočekati crno-bele.

Od početka meča u Kruševcu, gosti su nametnuli ritam i bili dominantniji, a posle pokušaja Aleksandra Kataija i El Fardu Bena nije bilo promene rezultata. Inače, mrežu Kruševljana je čuvao Nikola Vasiljević koji je baš na pozajmici iz Zvezde.

U 33. minutu je kapitulirao, kada ga je savladao Ohi. Ipak, taj pogodak je bio posledica veoma loše reakcije Milana Sprema.

I to je bio ključan detalj meča, pošto posle toga golova više nije bilo. A moglo je. Kasnije je poništen gol Milana Gajića, jer je Ben bio u nedozvoljenom položaju.

FK Crvena zvezda
 

U nastavku meča, Ohija, koji je dao deveti superligaški gol u sezoni zamenio je Milan Pavkov, ali visoki napadač nije opasnije pripretio Vasiljeviću. Na drugoj strani, kapiten Milan Borjan nije imao mnogo posla. Domaćin je imao samo jedan šut, a gosti čak devet. Doduše, taj jedan je bio u okvir gola. I korneri su bili na strani Zvezde, sedam prema jedan.

Takođe treba spomenuti da su se oba tima bunila, jer su tražili penale. Gosti su reklamirali prekršaj nad Kataijem, a domaćin igranje rukom Strahinje Erakovića. Ali sudija Marko Ivković nije (posle VAR konsultacije) pokazao na belu tačku.

Kao što je rečeno, u poslednjem kolu Zvezda će igrati sa Voždovcem, a Napredak sa Čukaričkim u Beogradu.

Dešavanja sa stadiona "Mladost" mogli ste uživo da pratite na našem portalu.

BLOG UŽIVO:

Kraj utakmice!

90+2. minut - Karton je dobio Rodić, pa i Kočić.

Igralo se tri minuta u sudijskoj nadoknadi.

85. minut - Mladenović je faulirao Kangu. Ušli su Pankov, Krstičić i Pičini. Izašli su Gajić, Ivanić i Sanogo. 

83. minut - U narednom napadu Katai se okliznuo. Mogla je to da bude dobra prilika za goste. Krstiću se ukazivala pomoć.

82. minut - Posle centaršuta Kange, Pavkov je spustio loptu Kataiju koji je ipak nije stigao.

80. minut - Izašao je Đuričković, a ušao Kočić.

74. minut - Posle duela Borjana i Melunovića, golman gostiju je ostao na travi. Uz to, sviran je i faul u napadu.

72. minut - Prekid utakmice. Navijači Zvezde su na južnoj tribini napravili bakljadu, nekoliko baklji je ubačeno na teren, pa je usledio kraći prekid.

70. minut - Ušao je Pavkov umesto Ohija. Ovo je bila druga izmena u redovima branioca titule. Norvežanin je dobio aplauz prilikom izlaska.

68. minut - Kanga je oboren. Slobodan udarac sa desne strane. Odbranio se domaćin. Katai je loše zahvatio loptu koja je otišla pored gola.

66. minut - Spremo je izbacio loptu sa gol linije. Osujetio je Ohija, posle kombinacije Kataija i Kange. U nastavku je pokušao Katai glavom sa nekoliko metara, ali bez uspeha.

64. minut - Eraković je pokušao glavom posle kornera Kange, ali je Vasiljević odlično odbranio.

60. minut - Rodić je ostao na zemlji. Ali je bek crveno-belih nastavio meč.

58. minut - Đeković je intervenisao ispred Ohija. Kanga je izveo korner. Gužva u kaznenom, ali je Đeković izbacio.

52. minut - Izašao je Ben, a ušao Srnić. To je bila prva promena u redovima Zvezde.

49. minut - Gajić je dao gol, ali je onda proveravano u VAR sobi. Sporan je bio položaj Bena koji je uticao na igru. Ipak je ostalo 1:0.

47. minut - Kanga je napravio prekršaj. Đuričković je izveo slobodan udarac. Krstić  je ubacio loptuu u kazneni prostor, ali je Borjan lako uhvatio. U narednom napadu, Ivanić nije uspeo da uradi nešto više u kaznenom protivnika.

Nije bilo promena na poluvremenu.

Završeno je prvo poluvreme.

45+1. minut - Prekinut je meč na kratko. Ukazivala se pomoć nekom na tribinama. Otrčao je medicinski tim domaćina da ukaže pomoć.

44. minut - Kakva šansa za Zvezdu. Ohi je majstorski petom proigrao Gajića, ali je iskosa promašio.

43. minut - Nije uspeo da stigne loptu Stefan Jovanović. Lopta je bila za Borjana.

40. minut - Milovanović je ipak napustio igru. Nije mogao da nastavi, a zamenio ga je Đorđe Jovanović. To je prva izmena u utakmici, i to prinudna.

34. minut - Đuričković je dobio žuti karton zbog prigovora. Posle toga, Ohi je imao manjih problema, ali je ipak nastavio meč 

33. minut - GOL! Ohi je strelac, pa je Zvezda povela sa 1:0. Spremo je loše reagovao u i skrenuo loptu ka Norvežaninu posle centaršuta i prodora Kataija. Norveženinu je ovo 11. gol u sezoni, a deveti u Superligi.

31. minut - Tražio je i domaćin penal zbog toga što je lopta pogodila Erakovića u ruku. Ivković je pokazao da se igra nastavi.

30. minut - Đuričković je izveo slobodan udarac, ali loše. Lopta je bila u posedu Zvezde. U nastavku akcije, Rodić je sa leve strane pronašao Bena, ali ofanzivac sa Komora nije najbolje glavom zahvatio loptu. Otišla je pored gola.

28. minut - Kanga je naleteo na loptu, ali je ona otišla nekoliko metara pored stative.

26. minut - Gajić je pokušao sa 18 metara. Ali nije Zvezdin bek bio precizan.

23. minut - Rodić je centrirao sa leve strane, Katai je pokušao glavom sa nekoliko metara, ali je Vasiljević uhvatio bez mnogo problema.

21. minut - Prvi korner za Napredak. Sa leve strane. Izbacio je loptu Sanogo, a posle novog napada domaćina loptu je uhvatio Borjan.

20. minut - Nije bio uspešan napad Kruševljana po desnoj strani. Sudija Ivković smiruje Kangu koji je imao sukob sa protivničkim igračem posle povlačenja.

18. minut - Posle duela sa Rodićem, Melunović je ostao na travi. Ipak, iskusni napadač je ubrzo nastavio meč.

17. minut - Ivanić je prošao po desnoj strani, ali je izblokiran pokušaj centaršuta. Milovanović se vratio u igru.

15. minut - Milovanoviću se ukazivala pomoć koji se sudario sa jednim od saigrača. Imao je problem sa kolenom, ali je posle ukazane pomoći nastavio je meč.

14. minut - Ben je pokušao sa ivice kaznenog prostora, ali ipak lopta preko gola.

11. minut - Katai je oboren na 25 metara od gola. Slobodan udarac za goste. Kanga je nervozan, ušao u verbalni sukob sa nekim od protivnika. Katai je prebacio živi zid, ali i gol Vasiljevića.

6. minut - Katai je posle duela pao u kaznenom Napretka. Igrači Zvezde, kao i klupa su se bunili, sudija Ivković se konsultovao sa VAR sobom. Ali je meč nastavljen. Penala nije bilo.

3. minut - Spremo nije dozvolio Benu da učini nešto više u kaznenom prostoru. Loptu je ispucao golman Vasiljević koji je na pozajmici u Napretku baš iz Zvezde.

Počela je utakmica.

Minut ćutanja zbog smrti Stevana Ostojića, legende Crvene zvezde.

MN Press
 

Milijan Tupajić je nekada igrao za Napredak i Crvenu zvezdu, a dobio je prigodan poklon za sve što je uradio za kruševački klub.

Pre ovog duela, Čukarički je kao gost pobedio Vojvodinu sa 3:0, golovima Bojana Roganovića, Milana Savića i Marka Docića.

Rezervni fudbaleri Napretka su: Savić, Pantić, Kunić, Kočić, Projić, Džugurdić, Ivanić, Jovanović, Bačanin

Na klupi Zvezde su: Gordić, Gobeljić, Pićini, Pankov, Krstičić, Srnić, Stanković, Stanić, Radulović, Motika i Pavkov.

Kao što se vidi Stanković je dao prednost Ohiju u odnosu na Milana Pavkova. Ostatak ekipe je manje-više očekivan.

Napredak: Vasiljević, S. Jovanović, Kerkez, Kojčić, Spremo, Krstić, Milovanović, Đeković, Đuričković, Mladenović, Melunović.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Eraković, Dragović, Rodić, Kanga, Sanogo, Ben, Katai, Ivanić, Ohi.

Sudija će biti Marko Ivković, a poznati su i sastavi.

 

Superliga, 36. kolo Superlige (6. kolo plej-ofa)

Petak:

Radnički Niš - TSC 2:0 (1:0)

(Kasalica 18, Jovanović 89)

Nedelja:

Vojvodina - Čukarički 0:3 (0:1)

(Roganović 12, Savić 80, Docić 88 p)

Napredak - Crvena zvezda 0:1 (0:1)

(Ohi 33)

Ponedeljak:

16.30 Voždovac - Partizan

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike