Zvezda protiv Pazara postigla najbržu "petardu" u istoriji kluba i ispisala brojne druge rekorde

12.05.2022

11:10

0

Statističari i dalje sabiraju brojke posle furioznog nastupa u Kupu Srbije

Zvezda protiv Pazara postigla najbržu "petardu" u istoriji kluba i ispisala brojne druge rekorde
0MMM1036 - Copyright MN Press

Teško je naći pravu metaforu za utakmicu između Crvene zvezde i Novog Pazara u polufinalu Kupa Srbije, ali da kažemo da su crveno-beli "demolirali" rivala sa 8:0.

To znači da je Zvezda pobedila Pazar ove sezone tri puta uz gol-razliku 17:0, zatim da su crveno-beli ostvarili jednu od najubedljivijih pobeda u svojoj istoriji, a sada nam je iz kluba stigao još jedan zanimljiv podatak:

Zvezda je 11. maja 2022. godine postigla najbržih pet golova u svojoj istoriji!

Crveno-beli su postigli pet golova u razmaku od samo 17 minuta. Osim toga, ovo je najubedljivija pobeda Zvezde nad nekim superligašem u kupu u istoriji kluba.

"Kanonada" je počela u šestom minutu golom El Fardu Bena. Nastavili su Ohi Omoijuanfo, pa Milan Pavkov, pa opet Ohi, pa je onda Mirko Ivanić uputio poslednji "plotun" za novu stranicu istorije Crvene zvezde.

Ovako je to izgledalo:

Trener Dejan Stanković je posle toga uveo klince u igru, tako da je svoj prvenac upisao Nikola Stanković, a onda je i Petar Stanić iskusio kako je to postići gol u dresu Zvezde, da bi Stanković još jednim golom postavio konačnih 8:0.

Što se tiče najubedljivije pobede u kup takmičenjima, one su ostvarene u sezoni 1998/99. protiv Mladosti iz Podgorice – 10:1, kao i sezoni ranije protiv Hajduka sa Liona – 9:0. Ipak, te dve ekipe nisu bile u prvom rangu takmičenja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike