Zvezda je Pazaru "spakovala" 8 golova! Znate li kada je to poslednji put uradila, ali i kome je dala 9 i 10?! (VIDEO)

12.05.2022

05:43

0

Autor: 24sedam

Bilo je i trijumfa crveno-belih od 7:0, 7:1, 6:1...

Zvezda je Pazaru "spakovala" 8 golova! Znate li kada je to poslednji put uradila, ali i kome je dala 9 i 10?! (VIDEO)
0MET6337 - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde deklasirali su Novi Pazar u utakmici polufinala Kupa Srbije. Rezultat za plasman u finale u kojem će se za odbranu trofeja boriti sa Partizanom bio je čak 8:0.

Već u 23. minutu, bilo je 5:0, a trijumf je samo potvrđen u završnici pogocima Nikole Stankovića i Petra Stanića.

Oba goleada na stadionu "Rajko Mitić" bila je povod da se podsetimo na neke od ubedljivih trijumfa crveno-belih u prethodnim sezonama. Na primer, ove sezone su Pazarce već pobedili sa 4:0 i 5:0, dakle, u tri meča bilo je ukupno 17:0.

Nedavno su upisali i pobede u Superligi, od po 5:1, i to na gostovanjima Radničkom u Nišu i Mladosti u Lučanima. U prvenstvu, ove godine su bili najefikasniji u Lazarevcu, kada je Kolubara pobeđena sa čak 7:1.

Prošla sezona je okončana sa tri ubedljive pobede, nad Zlatiborom (6:1), Bačkom (5:0) i Metalcem, od 5:1. Nešto ranije, isto u okviru sezone 2020/21 bilo je 4:0 protiv Mladosti, 6:0 protiv Voždovca i 5:0 protiv TSC-a.

Kada se pogleda još unazad, dve decenije unazad, bilo je još ubedljivih pobeda, a znate li kada je poslednji put Zvezda dala nekom osam golova?

Bilo je to u oktobru 2019. godine, u okviru šesnaestine finala Kupa Srbije. Rezultat protiv Trepče je bio 8:0, a čak četiri gola dao je Veljko Simić, sadašnji igrač Vojvodine. U strelce su se upisivali i Van La Para, Aleksa Vukanović, Miloš Vulić i Tomane.

Iste godine, malo ranije, upisana je još jedna "osmica", u januaru 2019. godine, na zimskim pripremama u Pafosu na Kipru. Trener Zvezde je bio Vladan Milojević, a rival u test meču buo je Hlorakas Akritas (kiparski drugoligaš).

Rezultat je bio 8:1, a golove su davali Milan Pavkov, Nemanja Milunović, Kafu, Ebesilio, Stefan Hajdin, Srđan Babić, Dejan Joveljić i Vukanović.

Samo nekoliko meseci ranije, crveno-beli su u još jednom testu bili još ubedljiviji. Protiv pančevačkog Dinama bilo je čak 10:0, a strelci su bili Ebesilio, Nikola Stojiljković, Hajdin, Pavkov, Kafu, Veljko Simić, Joveljić (2), Nemanja Stojić i Milan Jevtović.

Po sedam golova u prvenstvu davali su crveno-beli Čukaričkom (7:2), u decembru 2015. godine, odnosno BSK-u iz Borče u oktobru tri godine ranije. I tada je bilo 7:2, golovima Miloša Dimitrijevića, Nikole Mikića, Ognjena Mudinskog, Luke Milunovića, Natanijela Asamoe, Aleksandra Pantića i Nikole Maksimovića.

U kvalifikacijama za Ligu Evrope, u avgustu 2011. godine bilo je 7:0 protiv Ventspilsa, a u dvomeču ukupno 9:1. Strelci u ubedljivom trijumfu su bili Andrija Kaluđerović (dva), Darko Lazović, Bruno Mezenga, Kristijan Martinez (dva). Viđen je i jedan autogol.

A ako "zagrebemo" još više, pojaviće se pobeda nad Napretkom od čak 9:1, u najkvalitetnijoj ligi državne zajednice sa Crnom Gorom. Strelci za Zvezdu bili su Pjanović, Lalatović, Drulić, Lerinc (2), Jelić (2), Aćimović i Mirković.

Podsetimo, Zvezda će u nedelju gostovati u Kruševcu u okviru plej-ofa Superlige.

Ubedljivih pobeda i ranije je bilo u nacionalnom kupu, i to u prošlom veku. Tako je u utakmici 1/16 finala pobeđena Mladost iz Podgorice, sa 10:1 u šesnaestini finala. Bilo je to 1998. godine, a Drulić je postigao četiri, Gojković tri, Aćimović dva, a Bunjevčević jedan gol. Sezonu ranije, u istom takmičenju sa 9:0 je pobeđen Hajduk sa Liona.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike