Kraj jedne ere! Legenda Juventusa rekla "dosta", sada je sve na Vlahoviću i ostalim "klincima"

12.05.2022

10:54

0

Autor: 24sedam

U redovima "stare dame" već je 17 sezona

Kraj jedne ere! Legenda Juventusa rekla "dosta", sada je sve na Vlahoviću i ostalim "klincima"
Tan2022-5-11_214710210_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Đorđo Kjelini se oprašta od Juventusa. Iskusni defanzivac dao je izjavu posle poraza u finalu Kupa Italije od Intera i tako najavio prekid saradnje koja je trajala čak 17 godina.

- U ponedeljak ću se oprostiti od mog stadiona protiv Lacija, a onda ću videti da li ću igrati u Firenci - rekao je Kjelin i dodao da "štafetu predaje" mlađim igračima, među kojima je i reprezentativac Srbije, Dušan Vlahović.

- Od sada je sve na momcima, nadam se da će nastaviti da baštine vrednosti koje sam im preneo. Osećam se kao stariji brat i nadam se da su sve što sam im pričao razumeli. Mislim da sam uradio sve što sam mogao i došlo je vreme da odem jer sam srećan svime što sam ovde postigao.

Napustiću Juventus, ali ću ostati njegov najveći navijač jer jednom kad obučeš crno-beli dres više nema skidanja. Videću šta ću da uradim.

Voleo bih da ostanem ovde i polako krenem na put da postanem trener, ali imam mnogo da učim - kazao je 37-godišnji Kjelini, mada je poznati fudbalski novinar Fabricio Romano naveo da postoje i dve ponude iz MLS-a.

 

 

Ali da se na konačnu odluku još čeka.

Kjelini je karijeru počeo u Livornu, a potom je prešao u Romu, za koju nije odigrao ni minut. Posle dve godine na pozajmici u Livornu prešao je u Juventus i što bi se reklo, "ostalo je istorija".

Odigrao je 559 mečeva za Juventus, dao je 36 golova, a u karijeri je osvojio 19 trofeja, s tim da je jedan oduzet posle afere "Kalčopoli".

Sa reprezentacijom Italije postao je prvak Evrope 2020. godine.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike