UEFA i Čeferin ne beže od rata sa pristalicama Super lige: Šačica milijardera gazi fudbal, jer ne trpe poraz na terenu

11.05.2022

11:40

0

Autor: 24sedam

Slovenac ponovo u klinču sa najmoćnijim klubovima

UEFA i Čeferin ne beže od rata sa pristalicama Super lige: Šačica milijardera gazi fudbal, jer ne trpe poraz na terenu
Aleksander Čeferin - Copyright Profimedia

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin ponovo je govorio o projektu Super lige danas na Kongresu UEFA u Beču. Slovenački advokat je posebno uperio prst u fudbalske milijardere i oligarhe.

- Superliga je projekat šačice milijardera koji ne prihvataju ideju da možete da izgubite na terenu. Ovi milijarderi i oligarsi gaze sve vrednosti fudbala - rekao je Čeferin.

Čeferin je takođe želeo da podrži novu reformu Lige šampiona, usvojenu u utorak, koja će stupiti na snagu od sezone 2024/2025.

- Odlučili smo da zajedno sa klubom ECA (Asocijacija evropskih klubova) ostanemo verni našim principima i vrednostima: sport, zasluga i gol ispred profita. U nevolji smo bili jaki, ostali smo ujedinjeni i zajedno smo pronašli rešenja koja su nam bila potrebna. Kada smo ujedinjeni, fudbal je pobednik. UEFA sluša klubove, navijače i trenere i zato jednom za svagda podvlači crtu postavljajući ispred koncept kvalifikacija za UEFA na osnovu koeficijenata. Ovo je način takmičenja koji nas vodi napred.

 

 

Čeferin je u izjavi za "Lekip" rekao da i se dalje razmišlja o kaznama za osnivače Super lige, ali da će konačnu reč o tome dati Disciplinska komisija UEFA. Ukoliko dođe do radikalizacije odnosa sa "superligašima" moguće je njihovo odstranjivanje iz Lige šampiona na više sezona.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike