FSS kaznio Pazarce i to drakonski! Zbog sumnji u nameštaljku, moraće da plate 10 miliona!

05.05.2022

15:59

0

Autor: 24sedam

Sumniiv je bio meč sa Radnikom

FSS kaznio Pazarce i to drakonski! Zbog sumnji u nameštaljku, moraće da plate 10 miliona!
Navijači Novog Pazara - Copyright MN Press

Fudbalski savez Srbije oštro je kaznio Novi Pazar. Povod je bila sumnja u regularnost utakmice Pazaraca i Radnika, od strane UEFA. Veoma brzo stigla je odluka našeg nacionalnog saveza, i to veoma loša po Pazarce.

FSS je kaznio Novi Pazar sa 10 miliona dinara i uslovnim oduzimanjem šest bodova, na dve godine. Dakle, ako se u naredne dve sezone ponovo pojavi dojava UEFA da se nešto sumnjivo dešava u Pazaru, klubu će biti oduzeto šest bodova.

Kako prenosi Mozzart sport, sve je urađeno u skladu sa članom 83 Disciplinskog pravilnika.

- Klub za koji organi UEFA dostave pisanu informaciju o tome da je svojim činjenjem ili ne činjenjem povredio integritet fudbalske utakmice ili takmičenja kazniće se od 1.000.000 do 10.000.000 dinara i oduzimanjem bodova, od šest do 15 ili negativnim bodovima od šest do 15 (ako klub ima manje od toliko, odlazi u minus) - stoji u pravilniku FSS.

Pazar je ovog puta prošao bez oduzimanja bodova, pa je i dalje u borbi za opstanak.

Disciplinska komisija takođe je tražila od Crvene zvezde i Vojvodine izjašnjenje zbog navijačkih ispada, upotrebe pirotehnike, dok će Metalac morati da plati 65.000 dinara zbog dobijenih pet žutih kartona na poslednjoj utakmici.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike