Vlahovićeva glava je prava, razmišlja kako da bude najbolji! Piksi za italijanske medije otkrio kako je pozvao Dušana u reprezentaciju

02.05.2022

11:06

0

Legendarni Stojković je savetovao napadača da potpiše za crno-bele

Vlahovićeva glava je prava, razmišlja kako da bude najbolji! Piksi za italijanske medije otkrio kako je pozvao Dušana u reprezentaciju
Piksi i Vlahović - Copyright MN Press

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi za italijanske medije je detaljnije govorio o napadaču nacionalnog tima, koji je ove godine podigao veliku prašinu u Evropi, Dušanu Vlahoviću.

Dušan iza sebe ima nestvarnu sezonu. U dresu Fiorentine tokom prethodne godine je blistao, te je tokom zimskog roka prešao u Juve, gde blista od samog starta.

- Počeo je jako u novom klubu, Dušan je veliki profesionalac koji vredno radi za svoje saigrače. Sve je to pozitivno. U Firenci se pokazao veoma mlad i uspeo da uradi izvanredne stvari, normalno je da je privukao pažnju vrhunskog. klub kao što je Juve. Navijači Viole nisu to prihvatili nimalo dobro, svestan sam toga, ali u svetu fudbala njegov transfer je više nego normalan događaj. To je deo igre - počeo je razgovor za Tutojuve Dragan Stojković Piksi, pa prokomentarisao meč protiv Venecije, koji je igran u subotu:

- Video sam meč protiv Venecije, klubu je bilo važno da izađe sa terena sa tri boda. Uvek svi očekuju od njega gol, ali ga nisam video 100 odsto fizički. Juventus napadač broj jedan, pritisak je zaista veliki. Dušan može i bolje od toga.

Veliki pritisak nosi igranje u crno-belom dresu, naročito što na leđima nosi broj 7, koji je ranije pripadao Kristijanu Ronaldu.

- Da, svakako jeste. On sada igra za veliki klub, nije bilo tako u Firenci. Jer kada pobediš uvek je sve ok, ali kada izgubiš ili remiziraš, postoje problemi. Dušan je još mlad, ima vreme za razumevanje stvari.

Legendarni Piksi navodi da su razgovarali o njegovoj budućnosti, te je otkrio da ga je savetovao da potpiše za Juventus.

- Razgovarao sam sa njim tri-četiri dana pre meča sa Portugalom. Pitao me je za njegovu budućnost, razgovarali smo o vrhunskim klubovima kao što su PSŽ, Barselona, Real Madrid, Juventus. Dušanu sam iskreno rekao da ostane u Italiji i da nastavi da igra u ligi u kojoj se odlično snašao. Vaša je fudbalska zemlja, u kojoj se on sada potpuno aklimatizovao. Ja sigurno nisam njegov agent, ali savet je bio da ode u Juve.

Upitali su Stojkovića da li je razlog njegove ljubavi prema Italiji iz igračkih dana, kada je nosio dres Verone.

- Veoma mi se sviđa vaša zemlja, čak i ako se više jedva sećam italijanskog (govori bolje od nekih izvornih govornika, izd.). Trenutno je bolje što je ostao u Italiji, pa u budućnosti ko zna.

Otkrio je i kako se odlučio da ga pozove u reprezentaciju, kada je preuzeo nacionalni sastav.

- Pre zvaničnog prihvatanja funkcije u reprezentaciji razgovarao sam sa mnogim ljudima. Jedan od njih, veoma važan, mi je rekao da u Srbiji postoji problem napada: 'Mitrović, u Fulamu, više ne igra redovno". Odgovarajući mu, bez mnogo razmišljanja, citiram mladića po imenu Vlahović koji se muči da nađe svoje mesto u Fiorentini. On je bio u nedoumici, ja nisam. Od samog početka sam ga zvao, našao sam motivisanog dečaka, koji poseduje izuzetnu levicu. Dušan je mašina, nesebičan, uvek ostaje da šutne na kraju treninga - kazao je o njegovim igračkim karakteristikama Piksi, pa se osvrnuo na karakter:

- On je skroman čovek, prizemljen, koji nikad ne priča o glupostima. Njegova glava je prava. Veoma je inteligentan, fokusiran, samo razmišlja o tome da ojača. Dušan ima ambiciju da želi da postane najjači na svetu. Imaće sjajnu budućnost i sa nama i sa Juventusom.

U Juventusu , Vlahović igra sa još jednim napadačem, dok je u reprezentaciji Stojković gajio nešto drugačiji stil.

- Počeo sam da ga teram da igra kao prvi napadač, onda se Mitrović vratio u svoju veličinu i sada ih koristim zajedno. Za mesec dana biće Liga nacija, za sada je ideja da na teren izađu i Dušan i Aleksandar od prvog minuta.

Na kraju, selektor se dotakao još jednog srpskog golgetera iz Serije A, Sergeja Milinković-Savića.

- Došlo je vreme da Sergej promeni svoj stil, iskreno, ne znam njegovu sledeću destinaciju. To će sigurno biti vrhunski klub. Ako bi otišao u Juventus, obojica bi napravili udar. Za Lacio bi to mogao biti dobar posao, jer sigurno bi mnogo novca došlo od njegove prodaje. To je fiksni bod za našu reprezentaciju, vrhunski igrač, u Evropi nema mnogo igrača njegovog kvaliteta - zaključio je razgovor za italijanske medije selektor Srbije, Dragan Stojković Piksi.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike