Terzić je u Zvezdi "bio viđen" pre mnogo, mnogo godina! Ko me ne voli, misli da sam prepotentan! Otkrivena malo poznata priča

02.05.2022

05:16

0

Autor: 24sedam

Pričao je i o odnosu sa Stankovićem, ali i napravio poređenje sa Dinamom

Terzić je u Zvezdi "bio viđen" pre mnogo, mnogo godina! Ko me ne voli, misli da sam prepotentan! Otkrivena malo poznata priča
20210529mmProsla22 - Copyright MN Press

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić pričao je o brojnim temama, a jedna od njih je bila i njegov status u klubu iz Ljutice Bogdana.

- Ja sebe vidim samo u Crvenoj zvezdi, meni je ovde lepo, ne znam gde bi mi bilo lepše? Nemam želju da budem predsednik Fudbalskog saveza Srbije, već sam bio i to me ne zanima. Tek smo na početku ako pričamo o tome šta planiram sve da uradim sa Crvenom zvezdom, a vidim se ovde do penzije - rekao je Terzić između ostalog u emisiji "Sceniranje" na TV Kurir.

Zatim se dotakao i statusa šefa stručnog štaba Dejana Stankovića.

- On je moj drug, moj prijatelj, vezan je za mene još kada je kao klinac debitovao protiv mene, tada sam ja bio kapiten OFK Beograda. Pa sam bio predsednik FSS, a on kapiten Srbije, imali smo izvanredan odnos i volim ga kao čoveka i prijatelja. Par meseci pre nego što će doći igrali smo protiv Bajerna, došao je u poluvremenu i u kancelariji mi je u četiri minuta prokomentarisao šta zamera Zvezdi i dopalo mi se kako gleda fudbal. To mi se jako svidelo i kada je (Vladan) Milojević najavio odlazak iz Zvezde, mi smo imali lagodnu situaciju, tada sam rekao (sportskom direktoru Mitru) Mrkeli i ostalim saradnicima šta mislite da dovedemo Stankovića za trenera.

Ne kockamo se, jeste početnik, ali imamo +11. Kad ćemo dati šansu da napravimo mladog trenera kao sada? Hajde da ga dovedemo - kazao je Terzić uz opasku da očekuje da karijeru nastavi u nekom od evropskih klubova.

- Dejan Stanković ima dve šampionske titule, nadam se i treću, ima dve grupe Lige Evrope u kojima je uzeo 11 bodova. I ja sam grešio, sigurno i Stanković, ali važno je razdvojiti bitno od nebitnog. Ovo što je Stanković uradio je da se skine kapa. Nije isti čovek pre dve i po godine, raste i uči, posmatram ga svakog dana i vidim kako rešava probleme sa igračima, kakav je psiholog, kakav je traktičar... Mislim da će voditi veliki klub u Evropi, verovatno u Seriji A gde iskonski pripada.

Zatim je napravio i paralelu između Zvezde i zagrebačkog Dinama.

- Nemamo od koga da učimo u regionu, jer je Zvezda najbolji klub u regionu. Mi smo prevazišli Dinamo po organizaciji, skautingu, omladinskoj školi, Crvena zvezda je po svemu najbolji i najorganizovaniji klub na ovim prostorima. Naravno da učimo, fudbal je industrija koja se gradi i naravno da koristimo sve nove tehnologije i trendove koji se dešavaju u Evropi. Da ne učimo ne bismo mogli da napredujemo.

A onda se dotakao i Zdravka Mamića koji je pravio odlične transfere kao čelnik "modrih“.

- Različite su okolnosti. Hrvatska reprezentacija je stalni učesnik evropskih i svetskih prvenstvava. Srbija slavi kada ode na Svetsko prvenstvo. Hrvatska je vicešampion sveta, pravi ozbiljne uspehe, igrači imaju drugačiju tržišnu vrednost. Dinamo je igrao ozbiljno u evrokupovima, Crvene zvezde do mog dolaska nije bilo nigde u grupnim fazama evropskih takmičenja.

Treći benefit Dinamo ima jer je Hrvatska član EU, njihovi igrači nisu stranci. Sve zemlje imaju kvotu za dozvoljeni broj stranaca, pa iz Srbije kao stranac morate da budete za klasu bolji kad zauzimate mesto jednom Brazilcu ili Argentincu - dodao je Terzić koji se prisetio i kako je došao u Zvezdu.

- Nisam odjednom došao u Zvezdu. Oni koji me ne vole misle da sam prepotentan. Došao sam 2014. godine, a trebalo je da dođem 1999. godine, tada sam prvi put pričao sa (Draganom) Džajićem. Ja sam 1997. postao direktor OFK Beograda, pravio sam ozbiljne rezultate i Džaja je to prepoznao, rekli su mi da me hvali. Usledio je poziv i razgovor. Nije se to realizovalo, pa smo 2004. pričali, Džajić je ponovo bio inicijator svega.

Dogovorili smo se, tada se desila čuvena utakmica sa Zenitom kada je tribina skandirala protiv njega, napustio je klub. Zvao me je, rekao da preuzmem, rekao sam mu "Šta ću u Zvezdi bez tebe". Ja sam 2014. godine došao u danu kada je Džaja otišao. Naši putevi su tako isprepletani. Prošlo je punih 15 godina od te prve ideje. Uvek sam postojao kao neko prirodno rešenje dolaska u Zvezdu - zaključio je Terzić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike