FIFA suspendovala Partizan, a iz kluba stižu reči ohrabrenja: Dug je ostao jer se sve dogodilo van prelaznog roka

28.04.2022

18:20

0

Problem je nastao zbog neisplaćenih obaveza prema Luganu

FIFA suspendovala Partizan, a iz kluba stižu reči ohrabrenja: Dug je ostao jer se sve dogodilo van prelaznog roka
20211017mmVazura01 - Copyright MN Press

Iznenadila je FIFA tokom današnjeg popodneva domaću fudbalsku javnost odlukom da suspenduje Partizan i zabrani registraciju novih igrača. Razlog je neisplaćen transfer Filipa Holendera, odnosno duga prema njegovom bivšem klubu Luganu.

Kako je svetska kuća fudbala odlučila, crno-beli ne mogu da registruju nove igrače sve do 2025. godine, ali to se može promeniti, ukoliko Partizan isplati dugovanja.

Iz Humske pak poručuju da situacija nije toliko dramatična, te da ukoliko u narednih 20 dana izmire deo obeštećenja, već tokom leta će moći da posluju.

Kako je naveo Vazura, dug prema švajcarskom klubu nije isplaćen jer se “zatekao van prelaznog roka”.
 
- Kazna FIFA se odnosi na ratu Luganu za Filipa Holendera, koju ćemo uplatiti u narednih 20 dana, skinuti suspenziju i steći pravo da nesmetano radimo u letnjem prelaznom roku. Izmirili smo sve što se zahtevalo za UEFA evropsku licencu, taj dug je ostao jer se sve dogodilo van prelaznog roka i smatrali smo da imamo dovoljno vremena. Sve će biti u redu, platićemo i poslovati normalno – rekao je  sportski direktor crno-belih, Miloš Vazura.
 
Holender je stigao iz Lugana na pozajmicu, što je isplaćeno, a otkupna klauzula, koja je aktivirana pre nešto više od godinu dana iznosi 450.000 evra. Jedna rata je već isplaćena, te je na klubu da iskešira još 250.000 evra.
 
Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike