Novakov kritičar širio laži, mediji prenosili kao istinu, a onda se oglasio Amerikanac - nesumnjivo lažeš!

27.04.2022

17:03

0

Rotenberg baš ne zna za granicu

Novakov kritičar širio laži, mediji prenosili kao istinu, a onda se oglasio Amerikanac - nesumnjivo lažeš!
-OI18646 - Copyright MN Press

Svaki potez i odluka najboljeg tenisera Novaka Đokovića nailazi na komentare i analizu, a neretko i na kritiku. Dežurnih kritičara ima na pretek, a definitivno, jedan od najaktivnijih je američki novinar Ben Rotenberg.

Tako se Amerikanac ogalsio nakon Srbija opena, a njegov komentar na Tviteru, kasnije je, kao istinit bio prenet po svim svetskim medijima, bez provere.

Naime, dok je igrao u srpskoj prestonici, prilikom jednog usreta, Novaku je nakon što je udario lopticu, ispao reket, a Rotenberg je to okarakterisao kao lansiranje projektila kojim je mogao nekoga da povredi.

- Što se Đokovića tiče, dobra stvar je da je proveo dosta vremena na terenu ove sedmice, nakon što je sebi prethodno to uskratio, pa je sada igrao preko 10 sati u svoja četiri meča. Loša vest je da on, kao drugi na ATP-u, i dalje ima veliki problem što u besu bezobzirno lansira projektile koji pogode, ili umalo pogode, ljude.

Kakva je zapravo situacija, procenite sami.

 


Rotenberga su potom citirali američki i britanski mediji, a nisu naveli da je Novaku reket ispao iz ruke, te da je poleteo ka skupljaču loptica, koji je stajao kod mreže, već da je reč o bezobzirnom potezu.

 

Ovakav potez novinara, naišao je na negativnu kritiku i kod ljubitelji tenisa širom sveta.

 

Kada je shvatio zapravo situaciju, obrisao je tvit, ali je već bilo aksno, pošto su se u polemiku na mrežama uključile i Noletove kolege.

Američki teniser Rajli Opelka, je o Rotenbergovom tvitu napisao sledeće:

- Dobra stvar ovde je da gubiš mnogo kredibiliteta svaki put kada širiš neistine. Loša vest je da ne snosiš nikakve posledice (poput oduzimanja akreditacija za praćenje turnira) zbog toga što si neverovatno ostrašćen i što nesumnjivo lažeš - poručio je Opelka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike