Novak kandidat za tenisku kuću slavnih, glasanje otvoreno, evo kako možete da ga izaberete

27.04.2022

08:11

0

Nominovan je u (samo) dve kategorije

Novak kandidat za tenisku kuću slavnih, glasanje otvoreno, evo kako možete da ga izaberete
20210730ivDjokovic217 - Copyright MN Press

Međunarodna teniska kuća slavnih (ITHF) omogućila je ljubiteljima "belog sporta" širom sveta da glasaju za neke od najlegendarnijih trenutaka u istoriji, među kojima su i dve kategorije u kojima je nominovan i Novak Đoković.

On je nominovan u dve kategorije. Prva je, očekivano i zasluženo, kategorija "naepskija rivalstva", u kojoj se nalazi sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom. Druga kategorija je najpoznatije proslave, u kojoj je ona iz Dejvis kupa 2010, kada je Srbija slavila, a ceo tim se ošišao na ćelavo.

Ostale kategorije su "najbolja priča o Pepeljugi", najbolji povratak u jednom meču i najbolji trenutak nacionalnog ponosa.

- Kategorije su izabrane odlukom panela teniskih stručnjaka, novinara i istoričara – naveo je ITHF.

Kada je u pitanju "najbolja priča o Pepeljugi", ali i trenutak nacionalnog ponosa, tu se našao Novakov  trener Goran Ivanišević, koji je 2001. "pravo niotkuda" osvojio Vimbldon. U kategoriji "najbolji povratak u jednom meču", našlo se ovogodišnje finale Australijan opena, kada se Nadal "vratio iz mrtvih" i pobedio Danila Medvedeva iako je imao dva seta zaostatka.

I vi možete glasati u svakoj od kategorija, a to možete uraditi na sajtu ITHF-a. Pre toga je potrebno da se registrujete putem i-mejla. Glasanje traje do 30. aprila.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike