Bajern odbranio šampionski tron! Istorijska titula overena na najslađi način – lige petice ovo ne pamte!

23.04.2022

18:39

0

Autor: 24sedam

Dortmund pao u Minhenu

Bajern odbranio šampionski tron! Istorijska titula overena na najslađi način – lige petice ovo ne pamte!
Tan2022-4-23_18590880_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Matthias Sćrader

Bajern je suvereni vladar nemačkog fudbala! I kada ne blista i kada ekipa prolazi kroz tranzicioni period, još se nije pojavio tim koji će bavarsku mašineriju da skine sa šampionskog trona.

„Alijanc arena“ večeras je proslavila jubilarnu 10. uzastopnu krunu. I to na najslađi način, pobedom protiv direktnog i najvećeg rivala Borusije iz Dortmunda, koja iz Minhena ispraćena sa tri lopte u mreži – 3:1.

Ovim uspehom ekipa Julijana Nagelsmana donekle je umanjila šok zbog šokantne eliminacije u četvrtfinalu Lige šampiona od Viljareala, tim pre što dosad nijedan tim u ligama petice nije uspeo da jednu deceneniju provede na šampionskom tronu.

 

 

Gnabri (15’) i Levandovski (34’) su već na isteku pola sata igre najavili konačan epilog meča, u koji je malu neizvesnost uneo Emre Čan golom iz penala na početku drugog poluvremena (52’).

Ipak, Bajern je večeras bio dominantan. Možda i dominantniji nego što to konačan rezultat prikazuje, a veliko slavlje na „Alijanc areni“ moglo je počne u 83. minutu kada je Musijala postavio konačan rezultat i ujedno promovisao iskusnog saigrača Tomasa Milera u prvog fudbalera u istoriji Bundeslige koji je osvojio 11 šmpionskih naslova.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike