Ni u Nemačkoj nije sve savršeno! Bajernov slučaj sa 12 fudbalera na terenu nije prvi takav

05.04.2022

04:58

0

Autor: 24sedam

Utakmica je rešena rezultatom 4:1

Ni u Nemačkoj nije sve savršeno! Bajernov slučaj sa 12 fudbalera na terenu nije prvi takav
Tan2022-4-2_17130685_0 - Copyright Tanjug/Philipp von Ditfurth/dpa via AP

Posle nesvakidašnje situacije u utakmici Bundeslige, Frajburg je odlučio da se žali jer je Bajern nešto više od 10 sekundi imao 12 fudbalera na terenu.

Sada postoje tri scenarija, da sudski organi Nemačkog fudbalskog saveza (DFB) potvrde pobedu minhenskog tima (4:1), da se utakmica ponovi ili da službeni rezultat bude 2:0 u korist Frajburga. Sve će se definitivno znati krajem ove ili početkom sledeće sedmice.

Ali se takođe navodi da će ključna odluka biti ko je kriv, da li je to sudija Kristijan Dingert sa pomoćnicima ili ljudi iz Bajerna koji su četvrtom sudiji dali pogrešan broj za izmenu. U 85. minutu, na teren je ušao Marsel Zabicer, a Kingsli Koman nije shvatio da treba da izađe.

Problem je nastao jer je arbitru dat Komanov stari (29) broj umesto sadašnjeg, a to je 11. Samim tim i na tabli je pokazan pogrešan broj. Defanzivac Frajburga Niko Šloterbek ukazao je sudiji Kristijanu Dingertu da protivnik ima igrača više. Meč je na kratko prekinut, a Koman je ubrzo napustio igru.

Ipak, u redovima minhenskog tima veruju da se ništa na njihovu štetu neće desiti.

- Uvereni smo da sportski sud DFB može samo da donese jednu odluku, a to je da se rezultat potvrdi - rekao je dr Mihael Gerlinger, šef pravne službe Bajerna.

U to veruje i čelnik, nekadašnji golman i kapiten, Oliver Kan.  

- Ne iznenađuje nas što se Frajburg žalio. Sada je sve u rukama suda, a mi u njih imamo puno poverenje - dodao je Kan.

U nemačkim medijima se pojavila procena da su šanse da žalba bude usvojena 50-50, kao i izjava prvog čoveka sudijske organizacije da je krivac sudija Dingert i da će on biti kažnjen od strane suda.

U prilog teorije da se ništa bitno neće promeniti ide i podatak o utakmici između niželigaša Netingena i Bisingena iz 2021. godine. Bisingen je imao 12 fudbalera tokom 16 sekundi, pa se Netingen žalio.

Ali je protest odbijen jer taj sporni igrač nije uticao na dešavanja na terenu. Tome se nadaju i u Bajernu.

Ako ipak dođe do promene odluke, biće i promena na tabeli.

U ovom trenutku (računamo da je Bajern osvojio tri boda) Bajern je prvi sa 66 bodova, dok je Frajburg peti sa 45. Ali, ako bi Bajern naknadno izgubio bodove, a Frajburg ih dobio, onda bi se drugoplasirana Borusija Dortmund još malo približila lideru, na šest bodova (63 - 57).

Takođe, Frajburg bi se po broju bodova (48) izjednačio sa Lajpcigom. Inače četvrto mesto na kojem je trenutno Lajpcig vodi u Ligu šampiona, a peta (Frajburgova) pozicija u Ligu Evrope.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike