Ključa u Bajernu posle eliminacije! Takve šanse moraju da se iskoriste, na plašim se, ima i gorih stvari...

13.04.2022

08:25

0

Autor: 24sedam

Ishod dvomeča je rešio gol u samoj završnici revanša

Ključa u Bajernu posle eliminacije! Takve šanse moraju da se iskoriste, na plašim se, ima i gorih stvari...
Miler i Kimih - Copyright Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Bajern je u revanšu četvrtfinala Lige šampiona dočekao Viljareal i na kraju je bio 1:1. Ali je zbog pobede u prvom meču od 1:0, španski tim prošao dalje. Poveo je Bajern golom Roberta Levandovskog u 52. minutu, ali je u 88. mninutu gol za plasman među četiri najbolja dao Samjuel Čukvueze.

Posle meča u Minhenu, trener Bajerna Julijan Nagelsman je javno kritikovao Tomasa Milera zbog promašaja. Da je tada dao gol, verovatno bi taj gol rešio meč. Ali je to na njihovu žalost učinio Nigerijac.

- Tomas je morao da da gol. Takve šanse ne dobijate često - kazao je Nagelsman, a zatim naveo da je ključan bio minimalni poraz u prvom meču.

- U Španiji nismo bili dovoljno dobri. Sinoć smo odigrali jednu od najboljih utakmica u proteklih nekoliko nedelja. Bilo je intenziteta od početka, ali je teško stvarati šanse protiv takvog bloka - kazao je Nagelsman koji se ne plaši za svoju sudbinu, pošto se spekuliše da će zbog ovog ishoda "neko morati da plati".

- Ne plašim se. Ima i gorih stvari u svetu - dodao je strateg Bajerna, a oglasio se i prozvani Miler.

- Ostaje gorak ukus jer smo primili gol uprkos dobroj partiji. Ipak, moramo da krivimo i sebe jer smo dali samo jedan gol. Ne znam šta drugo da kažem.

Komentarisao je i čelnik kluba iz Minhena, Oliver Kan. Ali, on nije bio toliko oštar i kritičan.

- Naravno da ste razočarani kada primite gol pred sam kraj. Mogli smo pre toga da imamo i prednost od 2:0. Ne možete da krivite tim jer su pokušali sve. Ne možete da imate nezgodnijeg protivnika od Viljareala. Ispali smo u četvrtfinalu, ali nećemo da briznemo u plač. Sledeće godine imaćemo novu šansu i pokušaćemo da je iskoristimo. Sada se fokusiramo na Bundesligu - kazao je Kan.

U nemačkom šampionatu Bajern ima realne šanse za odbranu titule. Iz 29 utakmica ima 69 bodova, devet više od Borusije Dortmund.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike