Omladinska škola najzdraviji deo Partizana: Zvezdi prepustili trofeje, ali derbije boje u crno-belo (VIDEO)

22.04.2022

09:15

0

Autor: 24sedam

Vitalnost škole na Teleoptiku spasava već godinama crno-bele od totalne propasti

Omladinska škola najzdraviji deo Partizana: Zvezdi prepustili trofeje, ali derbije boje u crno-belo (VIDEO)
bazdar - Copyright MN Press

Možda će Zvezda ponovo poneti sve trofeje u omladinskoj konkurenciji, ali i poslednji okršaj ekipa u U19 i U17 kategoriji pokazuje da Partizanovi klinci ulaze sa većim žarom u derbije i po obijčaju bolji izlaze iz njih.

Omladinci Partizana, igrači ispod 19 godina, juče su naneli najteži poraz svojim konkurentima sa druge strane Topčiderskog brda savladavši ih sa 4:0, golovima Sameda Baždar u 10. i 85. minutu iz penala, Nemanje Trifunovića u 45. i Mihajla Ilića u 56. minutu.

Golove pogledajte na 19:00, 44:20, 54:30 i 83:00 minutu.

Posle svega lider na tabeli može biti prezadovoljan i ovakvim porazom, jer su domaći propustili nekoliko zicera, a sam Baždar tri velike prilike, čime su mogli da im nanesu jedan od najtežih poraza u poslednjoj deceniji.

printscreen/fss.rs
 

 

U kadetskoj konkurenciji Zvezda je bila bliža pobedi, ali se meč završio rezultatom 3:3. Crno-beli su posle odlaska trojice najboljih igrača zimus u Čukarički (Rakonjac, Stojanović, Mirosavić), prebacili veći deo igrača iz godinu dana mlađe selekcije, ali su i takvi pokazali da su konkurentni najboljim ekipama u Kadetskoj ligi Srbije.

printscreen/fss.rs
 

Partizanova škola pokazuje neverovatnu vitalnost uprkos svim problemima koje klub doživljava u poslovanju poslednjih godina. Iz ovog U19 tima prvom timu su već pridruženi kapiten Mihajlo Petković, Samed Baždar i Mihajlo Ilić, a pitanje je samo trenutka kada će i supertalentovani napadač Arsenije Vranić dobiti priliku da se istakne među seniorima. 

Ovaj tim je i jesenas bio bolji (0:2) od Crvene zvezde iznad južne tribine stadiona "Rajko Mitić", a tada su u prvom planu bili strelci Marko Milovanović i Janko Jevremović.

Ovakav odnos snaga između Partizanove i Zvezdine omladinske škole nije od juče. To se najbolje može videti i po sastavu reprezentacije Srbije, budući da je u Piksijevih startnih 11 koji su pobedili Portugal u Lisabonu bilo čak pet igrača poteklih sa Teleoptika (Milenković, Pavlović, Lukić, Živković i Vlahović).

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike