Veliko srce Crvene zvezde! Fudbaleri sa nezbrinutom decom farbali jaja pred Uskrs (FOTO, VIDEO)

22.04.2022

08:57

0

Autor: 24sedam

Uoči najradosnijeg praznika klub iz Ljutice Bogdana ugostio mališane iz Srbije i Republike Srpske

Veliko srce Crvene zvezde! Fudbaleri sa nezbrinutom decom farbali jaja pred Uskrs (FOTO, VIDEO)
222222222222222222 - Copyright FK Crvena zvezda

Uoči velikog hrišćanskog praznika Uskrsa koji se slavi u nedelju, Fudbalski klub Crvena zvezda je sada već tradicionalno ugostio mališane iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine iz Beograda, Doma za nezbrinutu decu "Rada Vranješević" iz Banja Luke i  Doma za decu i lica ometena u razvoju "Dr Nikola Šumenković" iz sela Stamnica kod Petrovca na Mlavi.

 

 

Deca su imala priliku da farbaju jaja sa prvotimcima, koji su nakon treninga došli do glavnog terena i na atletskoj stazi podno severne tribine uveličali ovaj lep događaj. Prisutni mališani nisu krili uzbuđenje i oduševljenje što imaju priliku da posete Marakanu, i druže se sa Zvezdinim igračima, koji su im dolaskom izmamili osmehe na lica.

Ispred Hrama Svetog Save, događaju je prisustvovao i sveštenik Dragan Šovljanski, koji je istakao da su ovakve akcije neophodne u današnje vreme, ali i naglasio da je Crvena zvezda jedna velika porodica.

- Pre svega, prenosim vam pozdrave i blagoslove njegove Svetosti Partijarha našeg sprskog Porfirija. Ovo nije jedina akcija kojoj mi prisustvujemo i moram da pohvalim FK Crvene zvezda na zabrinutosti i volji da učestvuje u ovakvim stvarima. To je stvarno za pohvalu. Mi kao Srpska Crkva smo uvek tu da podržimo ovakve akcije, i smatramo da je to zaista neophodno. Sport nije samo trčanje za loptom, nego i druženje, i uopšte bivanje sa porodicom. Fk Crvena zvezda je jedna velika porodica, koja okuplja ne samo svoje članove, već i sve one kojima je potreban porodični zagrljaj. Mi smo kao Crkva tu da pomognemo ovu akciju, i prisustvujemo ovom lepo druženju - zaključio je sveštenik Dragan Šovljanski.

 
- Crvena zvezda je i ove, kao i prethodnih godina obratila pažnju na decu koja se nalaze u ovim ustanovama, a ovo je bio samo jedan u nizu humanih događaja. I prethodne godine, ova akcija je organizovana na našem stadionu, ali je ove godine to bilo u dosta većem obimu. Bilo je zaista lepo ugostiti mališane, družiti se sa njima i izmamiti im osmehe na lica, a sigurno je da će ovakvih akcija biti i u budućnosti - objavljeno je na sajtu FK Crvena zvezda.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike