Mančester siti dobija brata u Italiji? Vlasnici Građana hoće da kupe posrnulog velikana!

19.04.2022

17:21

0

Autor: 24sedam

Zanimljiva vest stiže sa „čizme“

Mančester siti dobija brata u Italiji? Vlasnici Građana hoće da kupe posrnulog velikana!
profimedia-0661895562 - Copyright Profimedia

Mančester siti bi uskoro mogao da „dobije brata“ u Italiji. Kako javljaju mediji na „čizmi“, vlasnici „građana“ žele da kupe posrnulog italijanskog velikana Palermo, koji je pre nekoliko godina doživeo finansijski kolaps.

Prebogati invenstitori iz kompanije „City Football Group“, koji su nedavno kupili holandsku NAC Bredu, se nadaju da bi legendarni sicilijanski klub mogli da vrate u Seriju A, a kako piše „Corijere delo sport“, Palermo bi trebalo da bude kupljen za 10 miliona evra.

Tiražni italijanski list piše da se sastanak zainteresovanih strana već održao, ali su pregovori još u ranoj fazi da bi konkretniji zaključci mogli da se izvedu.

Podsetimo, Palermo je do 2017. godine bio gotovo redovan učesnik elitnog ranga italijanskog fudbala, ali je potom krenuo finansijski sunovrat koji se završio proglašavanjem bankrota 2019. godine i ispadanjem u Seriju D.

Takođe, ukoliko vlasnici Sitija uspeju u nameri da kupe klub sa Sicilije, to neće biti njihov prvi takav poduhvat, pošto u svom vlasništvu, pored „građana“, imaju još devet klubova širom sveta, među kojima su španska Đirona i francuska Troa. 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike