Gazde Sitija kupile holandski klub! Navijači poručuju - "Ovo je najcrnji dan u istoriji, umro je narodni klub"

24.03.2022

12:15

0

Autor: 24sedam

Bogati Arapi će naići na otpor vernih navijača Brede

Gazde Sitija kupile holandski klub! Navijači poručuju - "Ovo je najcrnji dan u istoriji, umro je narodni klub"
siti - Copyright tanjug/AP/Owen Humphreys/

Holandski drugoligaš NAC Breda prelazi i zvanično u ruke novih vlasnika. Reč je o "City football group" iz UAE, koja je već vlasnik Mančester sitija i niza drugih klubova po celom svetu.

Poput mnogih drugih prodaja i ova će naići na otpor najvernijih pristalica kluba. Navijači Brede uopšte nisu za to da im gazde budu Arapi i da od njihove ekipe prave razvojni tim za svog miljenika iz Premijer lige.

Ovim povodom Bredini navijači su objavili sledeće saopštenje:

Tanjug/AP Photo/Jon Super
 

- Sinoć je saopšteno da su akcionari i "City football group" postigli dogovor oko prodaje akcija. Ako posao zaista prođe Nadzorni odbor, NOAD fondaciju, opštinu Breda i KNVB, duša će nam biti prodata jer će se razne sekcije kluba završiti svoje postojanje. Ovo bi mogao biti najcrnji dan u istoriji NAC: kraj narodnog kluba NAC. Proces prodaje je često i jako frustrirajući. Sadašnji akcionari su uvek govorili da žele najbolje za klub, ali ovaj dogovor pokazuje suprotno. Ne želimo da postanemo trgovačka kuća za šeika i njegovu Siti Grupu. To je protiv svega za šta se zalažemo kao navijači NAC i uticaće na identitet kluba. Pozivamo fondaciju da uradi ono zbog čega je osnovana i da zaštiti naš klub. NAC je NAC. F*CK CITY - poručili su Bredini navijači holandskoj javnosti.

NAC i Mančester siti su i pre imali jedan oblik saradnje koji je podrazumevao da mlađi fudbalere dolaze na pozajmicu i tu započnu prve profesionalne dane. Tako su i braća Ilić, Luka i Ivan, igrali zajedno jedno sezonu, a posle toga ih je put odveo u Tvente, odnosno Veronu.

Printscreen/Twitter
 

Stariji Luka je i dalje pod ugovorom sa Sitijem i trenutno je na pozajmici u francuskom Troa, u kome "City football group" ima većinsko vlasništvo. Svetska fudbalska opservatorija objavila je mapu sveta kako bi se videla gde su raspoređeni klubovi "City football group".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike