Zvezda lagano odradila Partizan, samo je čudo deli od titule! Burnije na tribinama nego na terenu

16.04.2022

17:55

1

Fudbaleri Partizana imaju iza sebe bolje poluvreme u 167. večitom derbiju

Zvezda lagano odradila Partizan, samo je čudo deli od titule! Burnije na tribinama nego na terenu
derbi10 - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali su 167. večiti derbi bez golova - 0:0. Ovom podelom bodova crveno-beli su zadržali prednost od dva boda, tako da će u preostalih šest kola plej-ofa prvi zadatak pred ekipom Dejana Stankovića biti da sačuvaju to rastojanje u odnosu na najvećeg rivala.

Partizan je odigrao svoj najbolji derbi protiv Crvene zvezde, ali je i ovaj 167. po redu pokazao da mu nedostaje igrač jakih individualnih kvaliteta, sposoban da jednim potezom promeni tok utakmice.

Večeras se za ovu ulogu kandidovao menig, koji je u nekoliko navrata pretio ili je nameštao prilike saigračima, ali sve je to bilo premalo. Iz svega izrodila se samo jedna velika prilika za Nikolu Terzića sredinom prvog poluvremena, posle čega nijedan od 20 igrača u polju nije zapretio Borjanu ili Stevanovića na drugom golu.

Generalno, ovaj derbi neće se uopšte pamtiti, osim ako niste iz familije Erakovića, čiji je Strahinja odigrao jednu vrhunsku defanzivnu utakmicu protiv Rikarda. Na drugoj strani odličan je bio Marko Jevtović, koji je svakim potezom i postavljanjem pokazao šta treba da radi zadnji vezni i mnogo je doprineo stabilnijem izdanju gostujućeg tima.

Partizanu ostaje nada da će njegov posao uraditi neko od rivala iz Superlige, ali teško je očekivati da će Zvezda dozvoliti sebi takav luksuz da bude poražena ili da odigra dva remija u preostalih šest utakmica.

Ovako se utakmica razvijala iz minuta u minut

BLOG UŽIVO:

90. minut - Prodor Katajia u poslednjem trenutku ga zaustravlja Miletić. Korner, ali crno-beli su otklonili opasnost. Još četiri minuta biće produžena utakmica.

88. minut Prvi igrač sa preko 10 km pretrčanih je Kanga!

88. minut - Žuti za Bena, zbog držanja Zdjelara.

86. minut - Natho dobija priliku, verovatno umesto Meniga. Tako je!

84. minut - Najbolja prilika za Zvezdu, odbitak do Pavkova završio visoko preko gola.

81. minut - Kompenzacija na drugoj strani, čisto remplovanje Jovanović je presudio kao faul Miletića nad Katajiem, ali Stevanović je kasnije uhvatio nabačenu loptu od Bena.

80. minut - Terzić dobio žuti i dobro je prošao! Jovanović je za udaranje iza leđa po Kangi mogao da pokaže i crveni.

76. minut - Odličan udarac Vujačića, ali lopta je išla previše po sredini, pa Borjan nije imao problem prilikom parade.

75. minut - Preko 60 sekundi se ukazuje pomoć Miletiću zbog udarca dobijenog od Kange. Nastavlja se!

74. minut - Petorica igrača Partizana preko osam kilometara, kod crveno-belih trojica. Dvojica više nisu na terenu - Jojić i Ivanić.

72. minut - Fudbal je sve slabijeg kvaliteta, praćenje otežava i dim. Ulazi Marković umesto Jojića!

71. minut - Žuti za Srnića zbog prigovora.

71. minut - Veliki vatromet na severu!

70. minut - Ben ulazi, ipak Ivanić izlazi!

69. minut - Šut iz daljine Meniga, brani Borjan. Korner!

67. minut - Reporter Arene Sport sa terena najavljuje ulazak Bena, moguće je da izađe Katai.

64. minut - Jojić isprobao Borjana posle prekida poludesno sa oko 30 metara. Golman Zvezde suveren u svom prostoru, ukazuje se pomoć Dragoviću, jer je dobio udarac u lice.

60. minut - Pavkov žuti! Bespotreban start na Vujačiću.

59. minut - Duel Dragovića i Rikarda, traže crno-beli penal, ali ništa od toga!

57. minut - Baklja na terenu, bačena sa juga! Igra se dalje...

54. minut - Korner za crveno-bele, Kanga je tražio Pavkova, ostao je da leži Jevtović, a sudija Jovanović je prekinuo igru. Biće sve u redu sa veznim igračem Partizana, lopta će pripasti Kangi.

52. minut - Korner za crno-bele, pokušao je Terzić, iz drugog centaršuta stvorio je kontru za Crvenu zvezdu koju loše završava Gajić.

49. minut - Greška Miljkovića i Stevanovića umalo da skupo košta crno-bele. Jevtoviće je mora da čisti situaciju.

47. minut - Bakljada na severu, teren je prekriven dimom, ali igra se i dalje.

46. minut - Nastavlja se meč!

- Lutovac umesto Uroševića! Levi bek nije mogao više. Na Zvezdinoj strani dve izmene, Gajić umesto Pićinija, a Ohija je zamenio Pavkov.

 Čak sedam igrača u Partizanu pretrčalo je preko pet kilometara, prednjači Zdjelar, za njim Jojić, Vujačić, kod crveno-belih trojica - Srnić, Sanogo, Rodić

- poluvreme -

45. derbi - Kontra "2 na 4", užasna završnica Partizana u čistoj situaciji za gol!

42. minut - Šut Kange iz daljine, odbrana Stevanovića.

40. minut - Olakšanje za Zvezdine navijače! Buket fudbalera u kaznenom očekivao je slobodan udarac Jojića, Pićini je hvatanjem za dres oborio Miletića, ali je snimak pokazao da je štoper crno-belih bio u ofsajdu! Bio je to čist penal da nije pre toga bilo nedozvoljene situacije.

39. minut - Srnić zaustavlja Jojića, koristi ruke, crno-beli dobijaju slobodan udarac, ali tražili su i žuti i nisu ga dobili.

36. minut - Ponovo dobra prilika za Partizan, Rikardov pas za Terzića nije bio dovoljno precizan, ali se Partizanov bonus posle duela sa Pićinijem zadržao na zemlji žaleći se na povredu. Dobio je pomoć lekarske službe, utakmica je nastavljena.

33. minut - Miljković prelako pada u svom kaznenom nakon duela sa Ivanićem, Jovanović na njegovu sreću pokazuje faul!

32. minut - Žuti i za Stanković!

30. minut - Rodić žuti za oštar start na Zdjelaru!

29. minut - Žuti karton Stanoijeviću za prigovor!

28. minut - Podatak sa Arene Sport - Najviše pretrčanih kilometara u Zvezdi Srnić, u Partizanu Jojić - po 3 km.

25. minut - Kakva šansa za Terzića!!!! menig je ukrao loptu od Sanoga, zavrnuo loptu u sredinu odakle Terzić nije šutirao kako treba. Prava šteta za crno-bele.

23. minut - Dva kornera zaredom za crveno-bele, na kraju Stevanović prihvata loptu.

22. minut - Opasan pokušaj Ivanića da u prazan prostor gurne loptu za Katajia. Intervenisao je Vujačić i sprečio dobru šansu za domaće.

20. minut - Odličan prodor Meniga, završen odlaganjem lopte za Uroševića i njegovim centaršutem. Borjan je uspeo da prekine let lopte ka desnoj strani odakle je želeo da deluje Jojić.

19. minut - Akcija Meniga kroz Zvezdin kazneni, završen Dragovićevom intervencijom, bez kornera za protivnika.

16. minut - Dobar napad crveno-belih, kombinovali su po desnoj strani, odakle je na kraju upućen  centaršut od Srnića. Siguran je bio Stevanović.

14. minut - Prvo pada Ohi posle duela sa Miletićem u Patizanovom kaznenom prostoru, a onda pada Rikardo posle sudara sa Sanogom u Zvezninom šesnaestercu. Ništa od penala!

12. minut - Sanogo sad na zemlji, a dok se pomoć ukazuje Zvezdinom fudbaleru, Kanga ulazi u raspravu sa rezevrnim igračima Partizana, tamo gde će izvesti aut za crveno-bele. Sve se smiruje!

10. minut - Sanogovo preoštro zaletanje u Jevtovića, ali iskusni vezni igrač crno-belih se pridigao, neće biti problem da nastavi meč.

9. minut - Kako javlja reporter Arene Sport koji se nalazi u blizini klupe za rezevrne igrače Partizana na bol se požalio levi bek Slobodan Urošević. Stanojević je poslao na zagrevanje Lutovca.

6. minut - Borba na sredini, oštriji faulovi na početku. Prvo je Eraković, malo i uz pomoć ruku zaustavio Meniga, a onda je Jevtović iza leđa startovao na Kangu. Jovanović zasad ne pokazuje nameru da se uhvati za karton.

2. minut - Jedan napad koji je obećavao, prekinut je uklizavanjem Erakovića ispred Uroševića, prema proceni sudije Jovanovića nije bilo kornera. Lopta je pripala Borjanu, a kamera je odmah prikazala reakciju Aleksandra Stanojevića kome nije bila po volji ova odluka glavnog sudije.

1. minut - Počelo je! U posedu su prvi bili fudbaleri Partizana!

17.35 - Velika gužva ispred stadiona Crvene zvezde. Po tradiciji stvaraju se veliki redovi na ulazima, jer redari vrše kontrolu gledalaca.

- Vladimir Stojković, bivši golman oba kluba, danas je na strani crno-belih. Ovo je njegova poruka pred početak utakmice!

 

 

 

- Pratite uz 24sedam sva dešavanja iz minuta u minut na večitom derbiju.

Odluka o šampionu Srbije pada večeras. Fudbaleri Crvene zvezde kao prvoplasirani u regularnom delu šampionata dočekuju na "Rajku Mitiću" večitog rivala, ekipu Partizana.

Meč, 167. po redu u istoriji derbija, zakazan je za 18.00 uz direktan prenos na Arena Sport Premium 1. Utakmicu sudi najbolji srpski arbitar Srđan Jovanović, a očekuje se da na tribinama bude najmanje 40.000 navijača.

Crveno-beli pred današnjiu susret sa Partizanom imaju dva boda prednosti, pa im večeras odgovara i nerešeni ishod, dok gostima igra samo pobeda i tri boda.

Crvena zvezda - Partizan 18.00, Arena Sport Premium 1

Stadion: "Rajko Mitić". Kapacitet: 51.000. Sudija: Srđan Jovanović. VAR: Mommilo Marković

Crvena zvezda: Borjan, Pićini, Eraković, Dragović, Rodić . Sanogo, Kanga - Katai, Ivanić, Srnić - Ohi. Trener: Dejan Stanković.

Partizan: Stevanović - Miljković, Miletić, Vujačić, Urošević - Jevtović, Zdjelar - Terzić, Jojić, Menig - Rikardo. Trener: Aleksandar Stanojević.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike