Glupost navijača nema granica! Zbog ovoga Atletiko mora da zatvori deo stadiona protiv Mančester sitija! (VIDEO)

11.04.2022

19:18

0

Autor: 24sedam

UEFA za ovakve stvari nema milosti… A mogla bi da bude i rigoroznija

Glupost navijača nema granica! Zbog ovoga Atletiko mora da zatvori deo stadiona protiv Mančester sitija! (VIDEO)
viber_image_2022-04-11_20-57-44-031 - Copyright Printscreen/Twitter

Retko ko može da napravi glupost i medveđu uslugu svom timu kao „navijači“! Osetili su to bezbroj puta na svojoj koži najveći srpski klubovi Crvena zvezda i Partizan, a sada je mač disciplinaca UEFA udario i po madridskom Atletiku, koji će u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona protiv Mančester sitija morati da zatvori deo stadiona.

Razlog – fašističko salutiranje nekoliko pojedinaca na „Etihadu“ tokom prvog meča dva tima, koji je završen pobedom „građana“ 1:0.

 

 

Rezultat iz Mančestera daje razloga za optimizam svima na „Vanda Metropolitano“ stadionu da mogu da nadoknade zaostatak iz prvog meča, ali će do toga morati da dođu bez najmanje pet hiljada svojih navijača, uz obavezu isticanja transparenta „No to racism“ i logom UEFA.

Bez obzira na to što postoji snimak neodgovornih pojedinaca sa „Etihada“ na kojem se jasno vidi fašistički pozdrav, u Atletiku smatraju da ova odluka UEFA nesrazmerna i da će biti nemoguća za izvršenje, jer u klubu ne znaju po kojim kriterijumima da zabrane određenom broju navijača da prisustvuju utakmici prema kojoj su određivali privatne obaveze, kako bi mogli da je gledaju sa tribina velelepnog madridskog stadiona.

- Atletiko insistira na tome da je uvek sarađivao sa policijom u njenoj želji da iskoreni ovakvu vrstu ponašanja i uvek je pokazivao nefleksibilne sankcije za one koji su krivi za ovakve vrste akcija – ističu izvori bliski klubu.

Zbog toga „jorgandžije“ najavljuju žalbu sa ciljem da, u najgorem slučaju, odlože izvršenje odluke, koja bi, prema procenama u klubu, mogla da izazove dodatne nerede.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike