Englezi bliži polufinalu Lige šampiona! Liverpul osvojio Lisabon, Sitijev minimalac protiv Atletika!

05.04.2022

20:55

0

Autor: 24sedam

Odigrani prvi mečevi četvrtfinala elitnog takmičenja

Englezi bliži polufinalu Lige šampiona! Liverpul osvojio Lisabon, Sitijev minimalac protiv Atletika!
Tan2022-4-5_22314758_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Englezi su bliži polufinalu Lige šampiona. Mančester siti je na svom stadionu slavio minimalnu pobedu protiv madridskog Atletika (1:0), dok je Liverpul kao gost bio bolji od Benfike 3:1.

Prvi meč jednog od derbija četvrtfinala elitnog takmičenja odigran je na "Etihadu". Pošto su prethodno eliminisali Sitijevog gradskog rivala Junajted, izabranici Dijega Simeonea vratili su se u Mančester s nadom da će ostvariti još jedan pozitivan rezultat. Ipak, bez konkretnijeg učinka u napadu teško da su mogli da dođu do povoljnijeg ishoda pred revanš u Madridu. 

Prvo poluvreme je proteklo u inicijativi domaćeg tima, koji je držao loptu u svom posedu čak 73 odsto. Ipak, nije bilo ozbiljnih šansi i na pauzu se otišlo bez pogodaka. Na prvu polu-šansu na meču čekalo se do 47. minuta kada je Ilkaj Gundogan šutirao iz šesnaesterca gostiju, a na nju je potom natrčavao Rahim Sterling, ali nije uspeo da je zahvati, pa je sudija pokazao na gol aut.

U 55. minutu je Kevin de Brujne zapretio iz slobodnog udarca sa nekih 18 metara, ali je Jan Oblak dobro reagovao i otklonio opasnost. Domaćin je u 64. minutu imao novu priliku da povede. De Brujne je uputio centaršut, a Emerik Laport bio najviši u skoku i šutirao glavom, ali je bio neprecizan, te je lopta završila iznad prečke.

Sitijevi konstantni napadi su se isplatili u 70. minutu. Rezervista, Fil Foden, je na sjajan način uposlio De Brujnea, koji je istrčao ispred Jana Oblaka, a potom ga rutinski savladao i tako doneo veliku radost Pepu Gvardioli.

U Lisabonu nije bilo iznenađenja. Mrežu domaćina nečeo je Konate u 17. minutu. Korner sa leve strane izveo je Endrju Robertson a štoper gostiju sjajno skočio i sa osam metara precizno ciljao glavom - 0:1.

U 25. minutu Luis Dijaz nije realizovao asistenciju Keite, pokušaj loba bio je nesupešan, a deset minuta kasnije usledila je još jedna fantastična akcija gostiju. Aleksander-Arnold je centrirao, Luis Dijaz je glavom spustio loptu do Maneu koji je natrčao i pogodio mrežu za 2:0.

Na početku drugog poluvremena Konate je nespretno intervenisao u svom petrcu na centaršut Rafa Silve. Lopta mu je prošla kroz noge, prihvatio je Darvin Nunjez i smanjio na 2:1. U 60. minutu Benfika je izvela brzu kontru, snažan šut Evertona po zemlji zaustavio je Alison. 

Rezultatsku neizvesnot otklonnio je Luis Dijaz u 85. minutu. Iskosristio je idealno dodavanje Keite, izašao sam pred golmana domaćina i postavio konačnih 3:1.       

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike