Zvezda ide ka svom cilju, Stanković spremio taktiku za Lalatovića: Biće teško, ali ne i nemoguće za nas!

09.04.2022

16:11

0

Autor: 24sedam

Strateg crveno-belih veruje u nastavak trijumfalnog niza njegovih izabranika

Zvezda ide ka svom cilju, Stanković spremio taktiku za Lalatovića: Biće teško, ali ne i nemoguće za nas!
20220227mmStanko17 - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde u nedelju (17.00, TV Arena sport) dočekuju Radnički iz Kragujevca u okviru 30. kola Superlige Srbije, a šef stručnog štaba Dejan Stanković najavljuje veliku borbu sa gostima.

- Imamo svoj cilj, ovo je samo jedna od utakmica kako bi ga ostvarili. Idemo na tri boda, znamo da ćemo imati jednog organizovanog protivnika koji u poslednjih šest utakmica ima četiri pobede i dva nerešena rezultata. Igraju tvrdo, čvrsto i odgovorno. Biće dosta teško, ali ne i nemoguće za naš tim. Verujem u nas i u ono što radimo, a to pokazujemo na utakmicama. Ovo je samo jedan meč u nizu koji nas vodi ka završnom cilju - rekao je Stanković, pa istakao da poštuje trenera tima iz Kragujevca:

MN Press
 

- Nenad Lalatović je neko ko je odlučio da se vrati u srpski fudbal i preuzme ekipu koja je u tom trenutku bila poslednja na tabeli, a to govori o kvalitetu, hrabrosti i veri u ono što radi. Po meni je Lalatović jedan od najboljih trenera sa ovih prostora. Ovo nije stvar “ulizivanja” niti hvaljenja, to pričaju rezultati. U svakoj ekipi, u  kojoj je bio Lalatović, je imala prepoznatljiv način pristupa utakmici tokom svih 90 minuta. Njegove ekipe igraju agresivno, znaju tačno šta rade, kako stoje na terenu i kako mogu da kazne protivnika. Lalatoviću mogu samo da čestitam na svemu što je uradio do sada, bio je hrabar kroz fudbalsku karijeru, a kroz trenersku je to bezbroj puta pokazao.

Strahinja Eraković će propustiti naredni meč u domaćem šampionatu, a Dejan Stanković ističe da zna ko će ispuniti pravilo bonus fudbalera protiv Radničkog 1923.

 - Odlučili smo ko će biti bonus. Imamo još današnji trening, kao i uvek par sitnica i detalja, ali znamo već ko će početi utakmicu.  Ne mogu da izdiktiram startere, bonuse i špiceve. Imamo jedan protokol kada igramo na tri dana. Koristimo svaki momenat da se oporavimo i koristimo svaki minut da spremimo utakmicu. Današnji trening ulazi u taj ciklus, tako da ćemo da vidimo kako se ko oporavio. Pavkov i Ohi su podelili minutažu u kupu, što je bio cilj. Takođe, cilj je bio da Sanogo odigra 45 minuta zato što propušta sutrašnju utakmicu. Ima neko ko će igrati dosta, a gledaćamo koliko god možemo da budemo pravi i da odmorimo onog ko je odigrao dosta minuta od početka ove polusezone.

Osvrnuo se Dejan Stanković na povredu Gelora Kange koju je Gabonac zadobio na utakmici Kupa Srbije protiv TSC-a.

- Povreda je pod kontrolom. Poznajemo Kangu, ako bude imao jedan procentan šanse da igra - on će igrati. Povreda je bila posle pet minuta i to na dva mesta, a on ako izađe iz igre, znači da se desio ozbiljan problem. Gledaće ceo stručni štab, kao i medicinski blok da ga što pre vratimo u trenažni proces.

Pričao je mladi trener o statusu Strahinje Erakovića, kao i o pretnji suspenzije Milana Rodića zbog parnih žutih kartona.

- Rekao sam šta mislim o Erakoviću, standardan je prvotimac Crvene zvezde i tako se ophodimo prema njemu. Ima svu podršku ovog sveta, a na njemu je da se iz utakmice iz utakmicu potvrđuje i dokazuje. Rodić ima mnogo iskustva i dosta odigranih mečeva, neko je ko zna kolika je važnost sutrašnje utakmice, a tako derbija i svega što nas čeka u plej-ofu. Sigurno će biti oprezan, ali utakmica može svašta da donese. Poznavajući ga, ima iskustva i samo je potrebna dodatna opreznost.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike