Rutinska pobeda Partizana za polufinale Kupa, Grobari se setili Antića i Tumbasa (VIDEO)

06.04.2022

16:39

0

Autor: 24sedam

Golovima Rikarada i Markovića crno-beli za 45 minuta rešili pitanje pobednika u duelu sa Loznicom

Rutinska pobeda Partizana za polufinale Kupa, Grobari se setili Antića i Tumbasa (VIDEO)
partizan-loznica-55 - Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana plasirali su se u polufinale Kupa Srbije pobedom nad Loznicom - 2:0 (2:0).

Opravdali su crno-beli ulogu favorita, pitanje pobednika rešili već posle 45 minuta, a pored golova Rikarda i Lazara Markovića, pamtiće se i sporan detalj iz 22. minuta.

Da li su crno-beli oštećeni za penal ili ne možete sami proceniti ako pogledate sledeći snimak.

Partizan ide dalje ka trofeju, ali ni u ovom meču nije oduševio. Još malo vremena je ostalo da trener Partizana reši crno-belu jednačinu. Ona bi se opisno mogla izvesti na sledeći način - sa najboljima ne valja, bez njih ne možeš.

Ne može ni protiv bloka Loznice, jer ovog proleća nešto ne štima, negde je sistem zakočio i zato se teškom mukom lomi sve ono što je jesenas padalo već posle 15 minuta igre. Odbrana Loznice bila je danas u Humskoj prvih pola sata takva kao da ju je lično postavio Dijego Simeone i samo zahvaljujući genijalnosti Bibarsa Natha, koji je na drugoj stativi pronašao Rikarda, gosti su konačno kapitulirali.

Taj 33. minut dao je i odgovor svima zašto Stanojević nema luksuz da odmara dvojicu najboljih igrača čak i kada u Humsku dolazi drugoligaš, jer niko tako dobro ne barata ključevima za bunkere kao ova dvojica. Tek kada su Lozničani "otvoreni", utakmica je dobila drugačiji tok. Nestala je nervoza i na terenu i na tribinama, pa je iz jedne takve ležernosti došao i drugi gol, a strelac je bio kapiten Lazar Marković u 45. minutu.

U drugom poluvremenu, ista priča. Stalni napadi domaćih i čvrsta želja Lozničana da dva komada iz prvog dela budu jedino što su dozvolili favoritu u ovom kup meču. Bildovalo se samopouzdanje lepim akcijama, ali rezervista Aleksandar Lutovac gađao je stativu, dva puta je Saša Zdjelar bio zamalo neprecizan, pa volej Nemanje Jovića... Lopta nije htela više u mrežu.

I na ovom meču u Humskoj okupilo se oko 1.500 navijača. Oni su u drugom poluvremenu skandiranjem Radomiru Antiću i Miroslavu Gajiću, poznatijem kao Miša Tumbas, podsetili na tužne dve godine otkako ovi veliki partizanovci čine "gore na nebu, armiju pravu" zajedno sa ostalim crno-belim velikanima.

Pored Partizana, u polufinalu Kupa Srbije 11. maja će igrati i Novi Pazar, nakon pobede nad Metalcem od 1:0, dok preostala dva učesnika čekamo iz duela Crvena zvezda - TSC i Rad - Vojvodina.

Finale je na programu 26. maja.

Utakmicu ste mogli da pratite u tekstualnom prenosu na portalu 24sedam.

BLOG UŽIVO:

KRAJ - Rutinski su crno-beli odradili posao.

90 (+2). mnut - Slobodan udarac izveo je Natho, lopta je zakačila fudbaelre Loznice i otišla u korner.

90. minut - Veliku priliku imao je Lutovac, posle odličnog driblinga Baždara, ali je ponovo šutirao pored gola.

87. minut - Čeka se kraj utakmice. Svima na terenu je jasno da će Partizan u polufinale.

79. minut - Posle nepunih pola sata na terenu iz igre je izašao Marko MIlovanović. Umesto njega šansu dobija Samed Baždar.

73. minut - Stativa! Aleksandar Lutovac odlićno šutira iskosa, ali okvir gola spasava goste.

66. minut - Lep lob-pas Natha, Jović hvata loptu iz prve, ali ona odlazi pored gola. U sledećem napadu Milovaović prolazi po strani, zavrće loptu, ali gosti uspevaju da se odbrane. U nastavku akcije samo još jedan korner za domaći tim. Bomba Zdjelara, brani Golović. Bilo je vruće Lozničanima u ova dva minuta. Jović i Marković van igre, Holender i Lutovac na terenu.

58. minut - Gosti su se malo ohrabrili, pa izveli dva kornera zaredom. Bez ozbiljne pretnje crno-belima.

56. minut - Prvi šut gostiju na utakmici, lopta ide preko gola. Umesto Marka Živkovića, koji je povredio šaku kod prethodne prilike za gol, na terenu je Aleksandar Miljković. Iskusni defanzivac konačno se oporavio od povrede.

51. minut - Evo i šanse. Marko Živković reaguje na centarštu sa druge stative, šut iz uklizavanja odlazi nekoliko centimetara pored gola.

50. minut - Ista slika kao u prvih 45. minuta. Lopta je u nogama crno-belih, bez konkretnih šansi u nastavku meča.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Na terenu je Marko Milovanović, zamenio je strelca prvog gola Rikarda. Partizan je dominirao svih 45 minuta, čak 80 odsto vremena lopta je bila u nogama crno-belih.

Prvi polufinalista Kupa Srbije je Novi Pazar posle pobede nad Metalcem od 1:0.

45 (+1) - 2:0, Lazar Marković! Deveti korenr crno-belih izveo je Natho, lopta došla do samog kapitena na drugoj stativi, a on rutinski matirao rivala. Ovde možete videti golove Partizana iz prvog poluvremena koje je upravo završeno.

45. minut - Slobodan udarac za Partizan, lopta je na 18 metara od gola. Odličan udarac Natha i odlična intervencija Golovića.

40. minut - Hoće još fudbaleri Partizana, žele da do poluvremena povećaju prednost. Konstantno pritiskaju rivala, ali je i dalje 1:0.

33. minut - GOL! Rikardo! Njegov 30. pogodak u sezonoi. Centaršut Natha i odličan udarac glavom golgetera Partizana.

30. minut - Jevtović je šutirao sa distance, ali zamalo preko gola.

22. minut - Prva sporna situacija. Defanzivac Loznice promašio loptu i oborio Rikarda u gol šansi. Sudija pokazuje na korner, Stanojević pobesneo na klupi. Saradnici moraju da ga drže da ne uleti u teren. Na kraju trener Partizana dobija žuti karton. Utisak je da je sudija oštetio domaćina i da je trebalo da dosudi penal.

17. minut - Nešto ozbiljniji napad Partizana. Najpre Rikardo ne pronalazi put do gola, njegov udarac je izblokiran, a zatim Marković pokušava da iznenada golmana Golovića. Nije u potpunosti uspeo, pa je viđen novi korner za crno-bele. I ništa više od toga.

15. minut - Gledamo "viktorije" u Humskoj. Igra se pred kaznenim prostorom Loznice gotovo sve vreme. I dalje bez ozbiljne pretnje Partizana po gol gostiju.

8. minut - Dva kornera izveli su fudbaleri Partizana, bez bilo kakvog rezultata. Gosti jedva da su dva puta prešli na protivničku polovinu.

4. minut - Prva velika prilika za crno-bele. Rikardo je spojio Jovića sa golom, ali je mladi fudbaler loše primio loptu.

1. minut - Prazne, prilično prazne tribine stadiona Partizana. Utakmica je počela.

MN Press
 

Poznati su sastavi ekipa Partizana i Loznice. Crno-beli maksimalnim snagama počinju meč.

PARTIZAN: Stevanović, Živković, Saničanin, Miletić, Urošević, Jevtović, Zdjelar, Natho, Marković, Jović, Rikardo.

LOZNICA: Golović, Ivić, N. Nikolić, Radmanović, Babić, Matić, Milinković, Vićentijević, Ristivojević, Kijevčanin, M. Nikolić.

FK Partizan

 

 

 

 

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike