Istorijska pobeda u Novom Pazaru! Dobili smo prvog polufinalistu Kupa Srbije!

06.04.2022

16:22

0

Autor: 24sedam

Minimalan trijumf domaćina

Istorijska pobeda u Novom Pazaru! Dobili smo prvog polufinalistu Kupa Srbije!
20220306mmVujana02 - Copyright MN Press

Novi Pazar slavi istorijsku pobedu. Iako na stadionu kraj Jošanice strepe za superligaški status, u sredu poslepodne su proslavili najveći uspeh u klupskoj istoriji – plasman u polufinale Kupa Srbije. Na domaćem terenu, izabranici Dragana Radojičića savladali su Metalac – 1:0.

Za prvu priliku čekalo se 15. minuta, gosti su posle sjajnog centaršuta Prestiža imali odličnu šansu ali je Fićović loše zahvatio loptu glavom.

Bojan Čečarić je u 21. minutu doveo domaćina u prednost. Nakon prvog pokušaja posle slobodnog udarca lopta mu se vratila, a on je sa 25 metara udaljenosti ka golu poslao pravi projektil koji je završio u mreži golmana Markovića.

Novi Pazar je nastavio da napada, a posle auta u 25. minutu, odbrana Metalca je loše reagovala ali je Marković fantastično odbranio šut Nikčevića sa samo nekoliko metara.

U 37. minutu Metalac je umalo stigao do izjednačenja. Naime, nakon savršenog dodavanja Cvetkovića, Stojanović se sjajno snašao u šesnaestercu protivnika i zatim pogodio stativu golmana Kukića.

Poslednju šansu u prvom delu igre imali su fudbaleri Metalca. Nakon kornera, Krajišnik je uputio nezgodan udarac koji je Kukić odbio pravo do Odade koji je šutirao, ali je sa gol linije loptu sklonio Pavišić. 

U drugom delu igre nije bilo puno uzbuđenja, Metalac je bezuspešno pokušavao da dođe do izjednačujućeg pogotka, budući da se Novi Pazar sjajno branio. Čak je u 90. minutu Čečerić pogodio prečku posle prvog sjajnog kontranapada ekipe sa juga Srbije, ali je rezultat ostao nepromenjen.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike