Zenit izabrao Jovanovića pre zvezde Premijer lige! Šta se desilo sa "orlićem" koga pamtimo po plaču na Novom Zelandu

06.04.2022

11:45

0

Autor: 24sedam

Vukašin Jovanović već dugo nije u fokusu selektora i navijača u Srbiji

Zenit izabrao Jovanovića pre zvezde Premijer lige! Šta se desilo sa "orlićem" koga pamtimo po plaču na Novom Zelandu
jovanovic - Copyright Printscreen/YouTube

Velika nada srpskog fudbala Vukašin Jovanović danas je došao do statusa rezevrnog igrača u kiparskom klubu. Istini za volju, reč je o Apolonu iz Limasola, glavnom pretedentu na naslov prvaka, ali isto tako nije tako davno bilo ni kada je sam Vukašin na tržištu vredeo skoro koliko i startnih 11 lidera kiparskog prvenstva,

Ruski mediji pišu da su svojevremeno u Zenitu, tražeći zamenu sa Slovaka Martina Škrtela koji je otišao u Liverpul, dvoumili između Turčina Čaglara Sojunčua i velike nade Crvene zvezde i srpskog fudbala. Znajući za iskustva Spartaka sa Nemanjom Vidićem i Lokomotove sa Banetom Ivanovićem, ruski klub se odlučio da za dovođenje Jovanovića i sa ove distance napravio grešku od nekoliko desetina miliona evra. Sojunču danas igra u Lesteru i san je mnogih premijerliga, a Jovanović je negde na Kipru i nije se ostvario kao igrač uprkos svim prilkama koje su mu se kasnije ukazale u Bordou ili Ejbaru.

Printscreen/YouTube
Vukašin Jovanović i Petar Grbić

Njegov prvi trener u "Zenitu 2" Vadislav Radimov ovako je govorio u maju 2016. godine kada je došao u Sankt Peterburg.

- Ubrzo je našao zajednički jezik sa našim momcima, odlično je primljen, a ne prihvatamo sve tako. Ali brzo je postao svoj, mnogo nam je pomogao. Ovaj igrač, po mom mišljenju, već je igrač za startnu postavu Zenita. Ne daj Bože, ja nikome ne namećem svoje gledište, ali ja to tako vidim. Sećam se samo kako je Škrtel došao u Zenit, otprilike kao i Jovanović sada. A Vukašin je sada jači - rekao je ruski trener.

Priča o Jovanoviću ne razlikuje se previše od svih ostalih u kojima su mladi srpski fudbaleri  napravili pogrešan izbor sa klubom. Mišljenje Radimova nije delio nijedan trener prve ekipe Zenita, a najbolnija je bila saradnja sa Rumunom Mirčeom Lučeskuom:

Printscreen/YouTube
Vukašin Jovanović

- Za pola godine rada Lučesku definitivno nije računao na mene. Jedino je pred zimsku pauzu rekao da mu se jako sviđam na treninzima. Ali za moj razvoj bilo bi bolje da odem u Bordo na pozajmicu. Moj odlazak je moja odluka. Rekao sam da želim da odem. Ne žalim ni malo. Lučeskuovi treninzi su veoma teški, kao i prepreme. Toliko smo trčali... Kad se setim ovoga, želim da plačem!

U Bordou nije bila mnogo bolje, iako je nešto više igrao. Uprkos tome morao je i tada da završi jednom na pozajmicu, u španski Ejbar, gde, opet, nije dobio priliku. Prošlog leta je stigao kao slobodan igrač u Apolon. 

Printscreen/YouTube
Vukašin Jovanović

U dosadašnjem toku šampionata sakupio je 374 minuta na šest mečeva. Za mesec dana proslaviće 26. rođendan. Dakle, ima vremena za preokret, ali da li u takav rasplet karijere veruje sam Jovanović.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike