Partizan i Zvezda ulaze u triler završnicu! Svaki bod je kao kuća, prava na kiks nema! Prštaće u Humskoj i na "Čairu"

02.04.2022

06:00

0

Autor: 24sedam

"Večiti rivali" u pretposlednje, 29. kolo ulaze sa bodovnim egalom

Partizan i Zvezda ulaze u triler završnicu! Svaki bod je kao kuća, prava na kiks nema! Prštaće u Humskoj i na "Čairu"
zvezdapartizan65 - Copyright MN Press

Posle kraće pauze zbog reprezentativne pauze vraća se najkvalitetniji srpski klupski fudbal, a trka u ulazi u napetu završnicu. Do početka plej-ofa i plej-auta (po sedam utakmica) u Superligi ostala su još dva kola, a kao što smo i navikli najviše pažnje izaziva šampionska borba. Kao i svake sezone vode je Partizan i Crvena zvezda, pa će današnji dueli najtrofejnijih srpskih klubova izazvati i najviše pažnje.

U ovom trenutku, ekipe Aleksandra Stanojevića i Dejana Stankovića imaju po 75 bodova, pa su crno-beli formalno prvi zbog bolje gol razlike. Ali ako i posle 30. kola ostanu izjednačeni, crveno-beli će preuzeti lidersku poziciju zbog boljeg međusobnog skora.

Jasno je da oba tima imaju imperativ pobede, jer Zvezda želi da odbrani titulu, a Partizan da posle četiri godine prekine dominaciju najvećeg rivala. Tako da će danas u Beogradu u okviru 29.kola biti veoma zanimljivo. Od 14 časova, crno-beli će ugostiti TSC, dok će od 16.15 u Nišu, Radničkom gostovati Zvezda. Naravno, i ekipe Žarka Lazetića i Radoslava Bataka imaju ciljeve, mada su u prethodnim kolima došli do dobrih pozicija, petog, odnosno četvrtog mesta.

U najavi duel sa ekipom iz Bačke, Stanojević je pričao prilično opširno o kazni, ali je komentarisao i rivala.

- Ozbiljan protivnik nas čeka, znamo kako je bila teška utakmica i na njihovom terenu (1:3), a sada su još podigli formu. Igraju dobro prolećni deo sezone. Naš cilj se zna. Poštujemo ih, spremamo se, nama je sve osim pobede neuspeh, a tako se i spremamo. Odmor nam je dobro došao posle mnogo odigranih utakmica. Odigrali smo jako tešku utakmicu u Surdulici i dobro prošli protiv ekipe koja je u usponu forme, zadovoljni smo otišli na odmor. Značilo nam je da se neki igrači vrate, imali smo reprezentativce, ali nisu bili toliko opterećeni kao u ranijim utakmicama. Sposobni su da igraju u više sistema, izuzetno su organizovani sa dobrim individualcima. TSC ima igrače kalibra za Partizan.

Napravili su ozbiljan klub sa ozbiljnom infrastrukturom. Lazetić je odličan trener. Ne moraju da prodaju igrače u Partizan i Zvezdu nego mogu u inostranstvo. Biće teška utakmica, u vrhu su i tu im je mesto, po svemu, ovo je neki derbi našeg prvenstva. Navijači treba da budu spremni i na njihove šanse. Ali, mi smo Partizan, igramo na našem stadionu i verujem da će sve biti u našu korist - kazao je Stanojević, a u Humsku dolazi i Lazetić koji je svojevremeno bio u crno-belom taboru.

- U ovoj sezoni Partizan je, posle više godina, izjednačen sa odličnom Crvenom zvezdom, a ta činjenica dovoljno govori o tome koliko su jak tim. S druge strane i mi smo u dobrom momentu, tako da igračima ponavljam da je ovo utakmica za uživanje i idealna prilika da na njoj pokažu sav svoj talenat i kvalitet. Na utakmici u Humskoj će dosta toga zavisiti od Partizana koji je kvalitetniji tim i koji je favorit, ne samo na ovoj već na svakoj utakmici u ligi. To je klub koji ima velike ambicije i neće nam biti lako.

Naravno, mi ćemo pokušati da iskoristimo dobar trenutak i dobru seriju u kojoj smo, kako bismo procenili koliko dobro možemo da pariramo tako jakoj ekipi. Odmerićemo snage, probaćemo da nametnemo svoje prednosti i svoj način igre koliko god  budemo mogli. Mislim da je za nas ova utakmica došla u idealnom trenutku, a na igračima je da se opuste i daju sve od sebe - objasnio je Lazetić koji neće moći da računa na iskusnog napadača, Petra Škuletića, nekada člana crno-belih.

Kao što je rečeno, na "Čairu" će gostovati Zvezda. čiji trener očekuje težak meč.

Poznate su i sudije

Uoči mečeva 29.kola određene su i sudije. Tako će u Humskoj pravdu deliti Marko Ivković, a pomagaće mu Marko Đuričić, Milan Pašajlić i Nikola Radaković (četvrti sudija). U VAR sobi biće Đorđe Maksimović i Milan Šutulović.

Na "Čairu" će pravdu deliti Milan Mitić, a uz njega će biti i Čedomir Arsenić, Stefan Vojnić i Aleksandar Živković. VAR sudije će biti Momčilo Marković i Milovan Ristić.

- U kupu protiv Radničkog smo promašili dosta šansi, što je dovelo utakmicu do penala. Prošli smo dalje što je bio prvobitan cilj. Igrali smo dve utakmice protiv Radničkog na Marakani, jedna je završena sa 1:0, druga 0:0. Gledajući statistički mislim da su te dve utakmice bile dominantne sa naše strane i da smo dosta promašivali. Očekujem dosta tešku utakmicu, Radnički se pokazao da su na svom terenu trvd i jak protivnik.

Imaju mali broj primljenih golova u poslednje vreme, stabilizovali su se i očekuje nas težak meč. Svesni smo da je za nas svaki meč težak. Kada smo pričali o drugom delu takmičenja znali smo da moramo da pobedimo sve utakmice. Nećemo odustati od te ideje ni u Nišu, koliko god to izgledalo teško - naveo je Stanković kome je kolega Batak prepustio ulogu favorita.

- Mi smo se dobro spremali tokom ove pauze. Gotovo svi igrači su zalečili povrede, nemamo suspendovane fudbalere, a jedini problem je povreda kapitena Pejovića koju je zaradio pre dve nedelje u Kragujevcu. Naš medicinski tim čini sve da ga osposobi za igru, ali videćemo kako će se razvijati situacija. Ostali su spremni. Oni su favoriti, ali mi imamo plan i verujemo da na našem stadionu možemo doći do pozitivnog rezultata - kazao je Batak.

Podsetimo, u poslednjem kolu regularnog dela, zakazanom za sledeći vikend, Zvezda će biti domaćin Radničkom 1923, a Partizan gostovati Čukaričkom u malom gradskom derbiju.

Superliga Srbije, 29. kolo:

Petak

Novi Pazar - Napredak 1:0 (1:0)

(Dimić 17)

Kolubara - Mladost 2:2 (1:1)

(Radovanović 20, Stojanović 59 - Mićević 24, Petrov 68)

Subota

Partizan - TSC 14.00 TV Arena 1 Premium

Radnički 1923 - Vojvodina 14.00 TV Arena sport 1

Radnički Niš - Crvena zvezda 16.30 TV Arena 1 Premium

Metalac - Spartak 18.30 TV Arena 2 Premium

Ponedeljak

Voždovac - Radnik 16.15 TV Arena 1 Premium

Proleter - Čukarički 18.30 TV Arena 2 Premium

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike