A zašto zoveš Luku Jovića u reprezentaciju!?

01.04.2022

07:38

0

Selektor se susreće i sa nelagodnim pitanjima

A zašto zoveš Luku Jovića u reprezentaciju!?
0MET9479 - Copyright MN Press

Čitav svet danas sa nestrpljenjem čeka na žreb za šampionat planete, a među njima su i fudbaleri Srbije.

Naš nacionalni tim rivale će dobiti nešto oko 18 sati, a u Dohi se nalazi delegacija fudbalskog saveza Srbije, koju predvodi selektor Dragan Stojković Piksi.

Upravo je selektor govorio o očekivanjima pred žreb, ali i o promenama koje su usledile u timu, od kada je preuzeo reprezentaciju.

Kako ističe, došlo je do sistematizacije, ali to nije rešilo pitanje bekova.

- Pa i sad ih nemamo. Klasične „dvojke“ i „trojke“. Imaš par igrača poput Uroševića iz Partizana, Rodića iz Zvezde... Gajić i ne igra. Pre nego što sam sastavio prvi spisak, video sam to. Nisam slep. I onda kažem sebi: ’A što ne bi iskoristio sjajne štopere kada ih imamo trojicu, četvoricu...’ Zašto da jedan sedi na klupi samo zbog sistema? E onda ćemo da razvijamo sistem na drugačiji način. Bez bekova koji su po vokaciji odbrambeni igrači. U tom sistemu bokove pokrivaju ofanzivni igrači... - kazao je selektor o bekovima, pa se dotakao štoperske linije:

- Zadovoljan sam kako se ponašaju i kako shvataju obaveze. E sad, imamo tu neke igrače koji nemaju minutažu u klubovima. I to predstavlja problem.

Međutim, na pojedinim igračima, poput Pavlovića, Radonjića i Jovića, vidi se neigranje u klubovima.

- Ajd’ što ja vidim, a vidite valjda i vi svi. Idealno bi bilo kad bi svi oni igrali. A to se ne dešava i postaje problem. Pre svega u fizičkom smislu jer nemaš taj ritam igre. Šteta... Trebalo bi i morali bi da nađu sredine u kojima će igrati. Tu je i Nastasić isto. Odigrao je samo jednu utakmicu od januara.

Ipak, ima dovoljno vremena da svi igači pronađu svoju idealnu formu do početka šampionata.

- Ima još dovoljno vremena. Sedam je meseci do Mundijala, verujem u njih. Ti momci imaju veliko srce. Čast im je da igraju za Srbiju. Ne zaboravite jednu stvar. Mi smo mnogo mala zemlja da bi se odricali igrača. Kad mi neko kaže: ’A što zoveš Luku Jovića kad ne igra tamo?’ Znam ali mnogo lako bi se sa tim razmišljanjem odricali dobrih igrača. A i nemamo neku ponudu kao alternativu. Nemam neke dileme da mi se lome misli. Ja to gledam i sa ljudske strane. Nije fer da se skloni neko ko je učestvovao u ovim teškim i napornim bitkama, da bi se pozvao neko samo da ga probamo. Šta ima da ga probamo?! Pratim sve ali ne vidim potrebu da zadovoljavam nekoga - zaključio je selektor Dragan Stojković Piksi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike