Ovako će izgledati žreb za Svetsko prvenstvo! Nije šala, Srbija će 1. aprila saznati rivale u Kataru

22.03.2022

17:21

0

Autor: 24sedam

FIFA obajvila proceduru za određivanje mundijalskih grupa

Ovako će izgledati žreb za Svetsko prvenstvo! Nije šala, Srbija će 1. aprila saznati rivale u Kataru
0MMM6123 - Copyright MN Press

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) objavila je proceduru za žreb za Svetsko prvenstvo u Kataru (21. novembar - 18. decembar).

Kao datum žreba naveden je 1. april (17.00), pa će tada i fudbalska reprezentacija Srbije saznati imena rivala u grupi na Mundijalu.

Ukoliko ne bude nikakvih promena, Piksijevi Orlovi biće smešteni u treći šešir.

Reprezentacije će biti razvrstane u četiri šešira na osnovu FIFA rang-liste koja će biti objavljena 31. marta.

Domaćin Katar će automatski dobiti poziciju A1, dok će sedam najbolje rangiranih selekcija popuniti prva mesta u preostalih sedam grupa.

Reprezentacije od 8. do 15. pozicije će biti svrstane u drugi šešir, selekcije od 16. do 23. mesta u treći i konačno u četvrtom će biti selekcije rangirane od 24. do 28. mesta uz tri tima koja će se na Mundijal kvalifikovati kroz dva finala međunarodnih baraža i jedan pobednik UEFA baraža.

Međunarodni baraž će se igrati 13. i 14. juna u Kataru, a nastupiće po jedna selekcija iz Azije, Južne Amerike, Centralne i Severne Amerike i Okeanije.

Prvo će se izvlačiti kuglica sa reprezentacijom, a potom druga kuglica iz "šešira" sa grupama čime će se određivati pozicija tima.

Reprezentacije iz iste konfederacije će biti razdvojene u svih osam grupa, osim selekcija iz UEFA koja ima 13 predstavnika.

U pet od osam grupa će međusobno igrati po dve evropske reprezentacije.

Za Svetsko prvenstvo do sad su se kvalifikovali Srbija, Katar, Nemačka, Danska, Brazil, Francuska, Belgija, Hrvatska, Španija, Engleska, Švajcarska, Holandija, Argentina, Iran i Južna Koreja.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike