Da li je vreme da SMS postane „kraljević“? Srbin je konačno dostupan Realu, ali postoji jedan uslov!

31.03.2022

16:53

0

Autor: 24sedam

Izgleda da se nešto stvarno kuva

Da li je vreme da SMS postane „kraljević“? Srbin je konačno dostupan Realu, ali postoji jedan uslov!
profimedia-0646111135 - Copyright Profimedia/Antonietta Baldassarre / Insidefoto /Sipa USA

Ako je suditi po pisanjima španskih medija u poslednje vreme, izgleda da se nešto stvarno kuva na relaciji Sergej Milinković-Savić – Real Madrid. Jer već drugi put u kratkom vremenskom periodu, tamnošnja javnost se informiše o potencijalnom dolasku srpskog reprezentativca na „Santijago Bernabeu“.

Nije tajna da „kraljevski klub“ već dugo na radaru ima sjajnog vezistu. Ipak, prevelika cena koju je gazda Lacija Klaudio Lotito postavio za nekadašnjeg fudbalera Vojvodine u prethodnim prelaznim rokovima bila je glavni razlog da Madriđani već u startu odustanu od bilo kakvih pregovora.

Međutim, vremena su se promenila. Finansijska situacija u rimskom klubu zahteva odlazak barem jedne velike zvezde predstojećeg leta, a svi relevantni izvori se slažu da je najbliži izlaznim vratima upravo SMS.

Portal „El Nacional“ piše da bi Real Sergeja mogao da dobije za oko 70 miliona evra, što je skoro duplo manje nego što je Lacio tražio na početku interesovanja najvećih evropskih klubova za reprezentativca „orlova“.

Mnogo je razloga zbog kojih bi srpski fudbaler bio sasvim logično rešenje za Real u predstojećem prelaznom roku. Florentino Perez ga je već ocenio kao potencijalnog naslednika Tonija Korsa, Karlo Anćeloti nikada nije krio simpatije prema kvalitetima Srbina, koji, uz to što ima 27 godina i spada među najbolje veziste na planeti, poseduje i špansko državljanstvo, s obzirom da je rođen u Ljeidi.

Ipak, da bi do početka razgovora uopšte došlo, moraće da se ispuni jedan uslov. Real trenutno u manevru ima previše fudbalera na platnom spisku i, navodno, će pokušati da potpiše Sergeja tek ukoliko na leto „Bernabeu“ napusti Federiko Valverde, koji nije previše zadovoljan statusom u ekipi i ozbiljno razmatra mogućnost promene sredine kako bi dobio više prostora za igru.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike