Presedan u najavi! Italija ipak ide na Mundijal?! Nadaju se izbacivanju selekcije koja je već obezbedila plasman

30.03.2022

19:29

0

Autor: 24sedam

Izbacili su ih Makedonci u Palermu

Presedan u najavi! Italija ipak ide na Mundijal?! Nadaju se izbacivanju selekcije koja je već obezbedila plasman
Tan2022-3-24_232531427_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Italija se posle poraza od Severne Makedonije u polufinalu baraža za Svetsko prvenstvo u Kataru oprostila od Mundijala. Ali, u tamošnjim medijima pojavila se teorija po kojoj bi "azuri" ipak mogli u Katar.

Plasirale su je medijske kuće Sport Mediaset, Skaj Sport Italija i Sportitalija, a suština je sledeća. Nadaju se da FIFA izbaci Iran, pošto je tamošnjim ženama bilo zabranjeno da budu na stadionu. Njih oko 2.000 je ostalo van objekta u vreme meča sa Libanom, iako ih je FIFA već upozoravala za ovakve prekršaje, pre tri godine.

Čak se oglasio i jedan od čelnika iranskog saveza, koji je "čuo zabrinjavajuće vesti koje stižu iz FIFA i Azijske fudbalske federacije".

Ako bi se to desilo, jedno mesto bi bilo upražnjeno, a Italijani se nadaju da bi to mogli da budu baš oni jer imaju najbolji koeficijent od svih selekcija koje se nisu plasirale.

Podsetimo, Italijani nisu igrali ni na planetarnom šampionatu u Rusiji pre četiri godine, tako da je propuštanje i takmičenja u Kataru veliki udarac za prvaka Evrope. Ali, očigledno je da se nada probudila.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike