Istorija se ponavlja! Senegal opet nokautirao Egipat u penal seriji, Gana ide na Mundijal, zahvaljujući "onom" pravilu

29.03.2022

20:02

0

Autor: 24sedam

Odigrani revanši za plasman na Svetsko prvenstvo

Istorija se ponavlja! Senegal opet nokautirao Egipat u penal seriji, Gana ide na Mundijal, zahvaljujući "onom" pravilu
Tan2022-3-29_205626830_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Stefan Kleinowitz

Spisak putnika na Svetsko prvenstvo u Kataru se polako kompletira, a jedna od selekcija koja će igrati na Mundijalu je i Gana. "Crne zvezde" su gostovale u Abudži selekciji Nigerije, a rezultat je bio 1:1. U prvom meču je bilo 0:0, pa je ključno pravilo bilo ono, o golu u gostima. Podsetimo, u Evropi je ono "izbrisano".

Gana je povela u desetom minutu, a strelac je bio Tomas Parti. Izjednačio je u 22. minutu, Vilijam Trust-Ekong koji je bio siguran sa bele tačke. U 34. minutu, Viktor Osimen je zatresao mrežu Gane u 34. minutu, ali je on poništen posle VAR intervencije.

Plasman na Mundijal je obezbedio i Senegal.

Osvajači Kupa afričkih nacija su u prvom meču poraženi sa 1:0 od Egipta, a večeras su se kao domaćini revanširali. Gol u 3. minutu je dao Bulaje Dija, a kako do kraja meča i posle produžetaka nije bilo novih pogodaka.

Zato su i izvođeni penali.

Senegalci su realizovali tri, a Egipćani samo jedan penal. Na taj način, "istorija" se ponovila. U finalu KAN-a u Kamerunu, Senegal je bio bolji od "faraona" Mohameda Salaha koji večeras nije iskoristio penal. Ali je večeras uspešan bio Sadio Mane koji je potvrdio plasman na Mundijal u poslednjoj seriji.

Dakle, u duelu dve zvezde Liverpula, Manea i Salaha, opet je bio uspešniji Senegalac.

Povodom toga, oglasio se i klub sa "Enfilda" koji je čestitao Maneu i izrazio saosećanja sa Salahom. Naravno, poželeli su i da se što pre vide.

Plasman u Katar izborio je i Maroko koji je u revanšu bio bolji od DR Kongo. U prvom meču bilo je 1:1, a u drugom čak 4:1. U dvomeču Malija i Tunisa uspešniji je bio severnoafrički tim. Presudan je bio prvi duel, u kojem je Tunis slavio sa 1:0. U revanšu je bilo 0:0.

Od timova sa afričkog kontinenta "vizu" je obezbedio i Kamerun.

U prvom meču bilo je 1:0 za Alžir, a u revanšu su se igrali produžeci. Posle 90 minuta, bilo je 1:0 za Kamerun, zahvaljujući golu Erika Maksima Čupo-Motinga. Onda je Ahmed Tuba izjednačio u 118, da bi veliko slavlje doneo Karl Toko Ekambi u četvrtom minutu nadoknade, za konačnih 2:1.

Za Kamerun je igrao i Leandre Tavamba, nekadašnji napadač Partizana,

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike