Prekinut niz Piksijeve Srbije, i to na bolan način! Danci očitali lekciju "orlovima"! (FOTO, VIDEO)

29.03.2022

17:48

0

Autor: 24sedam

U prethodnom meču naš nacionalni tim pobedio Mađarsku

Prekinut niz Piksijeve Srbije, i to na bolan način! Danci očitali lekciju "orlovima"! (FOTO, VIDEO)
0MET6056(1) - Copyright MN Press

Fidbalska reprezentacija Srbije odigrala je novu prijateljsku utakmicu. Posle pobede nad Mađarima u Budimpešti, "orlovi" su gostovali Dancima u Kopenhagenu i poraženi sa ubedljivih 3:0. U duelu dva tima koji su već obezbedili plasman na Svetsko prventstvo u Kataru, domaćin je bio mnogo bolji i potpuno zasluženo slavio. Strelci su bili Joakim Mele, Jesper Lindstrom, kao i Kristijan Eriksen, koji je danas nosio traku, umesto standardnog kapitena Kaspera Šmajhela.

Takođe, prekinut je niz od osam mečeva bez poraza (posle devet i po meseci), ali mnogo više veoma loše izdanje tima Dragana Stojkovića Piksija.

Naš nacionalni tim će u petak saznati imena protivnika u grupi za Mundijal u Kataru, a onda ga u junu očekuju dueli Lige nacija, sa Norveškom, Slovenijom (dva puta) i Švedskom. Posle novog ciklusa u ovom takmičenju, u septembru "orlovi" će krenuti ka Kataru. Do novih takmičarskih utakmica ima mnogo vremena da se popravi sve ono što danas na stadionu "Parken" u prestonici Danske nije valjalo.

Domaćin je poveo prilično brzo, već u 15. minutu. Šut Melea sa distance (na posletku) je usledio posle greške Saše Lukića, zatim pokušaja Kaspera Dolberga i kornera. Usledilo je i vođstvo od 1:0.

U nastavku meča, povremeno su uzvraćali naši igrači (preko Aleksandra Mitrovića), ali kako se kraj prvih 45 minuta bližio, domaćin je preuzimao inicijativu. U poslednjim trenucima prve deonice, imali smo i sreće pošto je stativa spacila Predraga Rajkovića i naš tim.

Na poluvremenu, trostruka izmena, a Stojković je ukazao šansu Matiji Nastasiću, Nemanji Radonjiću i Luki Joviću. Pokušavao je Radonjić prodorima po strani da uradi nešto više, malo mučio protivnika, ali je u roku od samo četiri minuta sve palo u vodu. U 53. minutu je bilo 2, a četiri minuta kasnije i 3:0 za Dance. Vrhunac večeri, ako pričamo o domaćinu bio je gol Eriksena i to prelep gol.

Podsetimo, Eriksen se prošle godine borio za život, a sada se vratio. Kada je u nastavku meča izašao dobio je ovacije sa tribina punog stadiona (35.010 gledalaca). Iako je ušao u drugom poluvremenu, Jović nije do kraja ostao na terenu. U 79. minutu ga je zamenio Uroš Račić, verovatno zbog povrede.

Sve u svemu, loše izdanje našeg nacionalnog tima, mada su neki statistički podaci bili na njihovoj strani. Imali smo devet (na prema pet) kornera i veći posed lopte (53 prema 47), ali su Danci imali četiri šuta u okvir gola. Mi nismo imali nijedan, a izostajalo je i sve ono na čemu se u proteklim mečevima gradio rezultat. Kreatori igre, kapiten Dušan Tadić ili Filip Kostić utopili su se u sivilo, pa je bilo teško očekivati bolji rezultat.

Ali, kao što je rečeno, vremena za popravni ima.

Dešavanja sa stadiona "Parken" mogli ste UŽIVO da pratite na našem portalu.

BLOG UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE!

88. MINUT - Kostićev šut sa leve strane iskosa odbranio je Šmajhel.

86. MINUT - Radonjić je centrirao sa desne strane, ali je Šmajhel intervenisao. U narednom napadu, pokušao je Račić, ali je pogodio Grujića.

82. MINUT - Odbranila se nekako Srbija, uz mnogo muke. Na gol liniji su intervenisali naši igrači.

80. MINUT - Izašao je Eriksen koji je bio strelac i protiv Holandije. Dobio je ovacije. Ušao je umesto njega Biling. Zatim je ušao i Makso, a izašao Skov Olsen. Sada je kapiten golman Šmajhel, koji je za ovaj meč prepustio Eriksenu traku.

79. MINUT - Izašao je Jović, a ušao Račić. Pokušao je popularni "SMS", ali bez rezultata.

Zvaničan podatak da je na tribinama 35.010 gledalaca.

73. MINUT - Sudarili su glavama Kostić i Skov Olsen. Ipak su nastavili meč posle kraće pauze.

71. MINUT - Ušao je Stefan Mitrović, a izašao Pavlović.

69. MINUT - Tadić je ostao na travi, ali ubrzo je kapiten Srbije nastavio meč.

67. MINUT - Ušli su Jensen i Nelson. Izašli su Hojbjerg i Andersen.

66. MINUT - Ponovo je pokušao Radonjić, ali je opet bio neprecizan. U nastavku akcije, pokušao je i Jović, ali se lopta odbila od Milinković-Savića.

65. MINUT - Radonjić nije iskoristio izglednu priliku. Kao da mu je lopta prešla preko noge, i otišla je pored gola.

62. MINUT - Ušao je Grujić, a izašao Mitrović.

57. MINUT - Eriksen je pogodio za 3:0. Sa distance je kapiten Danaca pogodio malu mrežu. Posebne ovacije za čoveka koji je prošle godine bio na ivici života i smrti.

 

 

54. MINUT -  Izašli su Dolberg i Lindstrom. Ušli su Kornelijus i Brun Larsen.

53. MINUT - Povela je Danska i sa 2:0. I to već u sledećem napadu. Kostić je izgubio loptu u blizni šesnaesterca, Hejbjerg je ubacio loptu u kazneni prostor. Tamo je bio usamljeni Lindstrem i lako je savladao Rajkovića.

52. MINUT - Vestergard je u poslednjem trenutku intervenisao ispred Mitrovića.

51. MINUT - Radonjić je prošao po desnoj strani, ali je na kraju uspeo da iznudi korner. Posle toga se domaćin odbranio.

48. MINUT - Eriksen je centrirao, lopta je nekako došla do Skova Olsena, ali ipak nije bilo promene rezultata.

46. MINUT - Jović je spustio loptu za Tadića koji je uposlio Mitrovića, a fudbaler Fulama nije uspeo da savlada Šmajhela iz povoljne pozicije.

Na početku drugog poluvremena šansu su dobili Nastasić,  Radonjić i Jović. Izašli su Veljković, Lukić i Živković.

Kraj prvog poluvremena.

45.+1 MINUT - Koliko sreće za naš tim. Norgard je šutirao sa distance i pogodio stativu. Rajković je bio nemoćan, ali smo ipak imali sreće.

Sudijska nadoknada je bila jedan minut.

39. MINUT - Mitrović je dodao do Filipa Kostića čiji je udarac iz šesnaesterca blokiran. Dobra prilika otišla je u nepovrat.

33. MINUT - Mele je prošao po strani, ali srećom naš tim se odbranio, Mnogo problema su naši igrači imali u tim trenucima. Samo povremeno su pretili naši.

29. MINUT - Pritiskali su Danci, Srbija se ipak odbranila.

26. MINUT - Sergej nije uspeo da stigne loptu. Stojkoviću se ne sviđa izdanje našeg tima. To je pokazao i gestikulacijom na klupi.

Sa tribina se čuje "Srbija, Kosovo, Srbija, Kosovo..." I naš nacionalni tim je imao podršku.

22. MINUT - Pokušao je Mitrović ponovo, ali je napadač Fulama šutirao pored gola.

20. MINUT - Sergej je povučen i oboren na 40-ak metara od gola Danske. Ali u nastavku akcije nije bilo opasnosti po gol domaćina.

15. MINUT - Povela je Danska posle kornera! Bek Atalante Joakim Mele je natrčao na odbitak i pogodio sa preko 20 metara. Rezultat je 1:0 na "Parkenu.

14. MINUT - Dolberg je ušao u kazneni prostor, ali je Veljković u poslednjem trenutku otklonio opasnost. Usledio je korner.

11. MINUT -  Eriksen je ušao u kazneni prostor, ali je Pavlović u poslednjem trenutku intervenisao i otklonio opasnost.

5. MINUT - Kostić je pokušao sa ivice kaznenog, ali samo korner. U nastavku akcije, Gudelj je bio neprecizan.

4. MINUT - Još nije bilo šuta na gol Šmajhela ili Rajkovića.

Utakmica je počela, a uoči meča i minut ćutanja za Larsa Hoga.

Intoniraju se i himne.

Stadion je odlično popunjen. Eriksen je dobio plaketu, a na tribinama je transparent podrške.

Pogledajte i slike uoči početka meča.

Poznata je i startna postava domaćina.

To su: Šmajhel, Nergor, Andersen, Vestergard, Kristensen, Eriksen, Hojbjerg, Mele, Skov Olsen, Lindstrem i Dolberg

Za Srbiju će igrati: Rajković, Milenković, Veljković, Pavlović, Živković, Lukić, Gudelj, Kostić, Tadić, S. Milinković-Savić i A. Mitrović.

 

 

Na klupi su: V. Milinković-Savić, Dmitrović, Nastasić, Mladenović, Radonjić, Jović, Mitrović, Grujić, Ristić, Račić i Terzić.

Poznati su i sastavi.

Takođe, kapitensku traku u redovima domaćina nosiće Kristijan Eriksen, povratnik na teren posle pauze nakon srčanog napada tokom prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva.

- Takođe me raduje povratak Kristijana Eriksena. To je fenomenalna stvar za njega lično, njegovu porodicu, danski fudbal i danske navijače. Reč je o fantastičnom fudbaleru i mnogo mi je drago što će igrati protiv naše reprezentacije - kazao je Stojković.

Sudija u Kopenhagenu, biće Feliks Cvajer, čovek koga ne pamtimo po dobrom, pošto je bio deo VAR tima na Mundijalu u Rusiji, kada nije dosuđen penal u duelu Srbije i Švajcarske.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike