Stub Zvezdine odbrane u klubu 100! Jubilejčina za ljubimca Delija

29.03.2022

14:04

0

Autor: 24sedam

Austrijanci neće igrati na šampionatu u Kataru

Stub Zvezdine odbrane u klubu 100! Jubilejčina za ljubimca Delija
20210916ivZvezdaBraga24 - Copyright MN Press

Fudbalska reprezentacija Austrije neće igrati na predstojećem Svetskom prvenstu u Kataru, tako da večerašnja utakmica sa Škotima neće imati takmičarski značaj. Ipak, za Aleksandra Dragovića ovaj meč imaće posebnu važnost. Štoper Crvene zvezde odigraće 100. utakmicu za nacionalni tim, a veoma je blizu da izjednači rekord Andreasa Hercoga, koji je odigrao 103 mečeva.

Dragović je prvi put nastupao za Austriju 6. juna 2009. i to protiv zemlje svog porekla - Srbije.

Tada ga je u nacionalnu selekciju uveo nekadašnji selektor Didi Konstantini. I aktuelni selektor Franko Foda, koji posle ove utakmice više neće biti trener reprezentacije, računao je uvek na Dragovića kao stuba austrijske odbrane. I protiv Škotske Dragović ima fiksno mesto u reprezentaciji, pošto je Foda rekao da se radi o igraču koji uvek daje sve od sebe.

- Treba da budemo ponosni na njega - kazao je Foda na konferenciji za štampu.

Čak 40 od svojih dosadašnjih 99 utakmica u dresu Austrije Dragović je odigrao pod trenerom Fodom, ali Dragović ne želi da daje preveliki značaj jubileju u nacionalnoj selekciji.

- Uvek sam govorio da je svaka utakmica za mene nešto posebno. Zasigurno bi želeo da imamo pun stadion i da budemo na Svetskom prvenstvu, ali nažalost to nije slučaj. Meni je ekipa uvek prioritet. Stoti nastup jeste lep broj, ali ne i vrhunac svega. Za mene je kvalifikacija na Svetsko prvenstvo bila važnija - rekao je Dragović.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike