Argentinci javljaju o uspehu Borjana i podsećaju na njegove godine u Boki juniors i River Plejtu

29.03.2022

12:38

0

Autor: 24sedam

Kapiten Crvene zvezde bio svojevremeno deo velikih klubova iz Buenos Ajresa

Argentinci javljaju o uspehu Borjana i podsećaju na njegove godine u Boki juniors i River Plejtu
borjan1 - Copyright printscreen

Golman Crvene zvezde i reprezentacije Kanade Milan Borjan bio je jedan od vesti dana u fudbalskoj Argentini, jer u zemlji "gaučosa" nisu još zaboravili da je svojevremeno pokušao da izgradi karijeru profesionalca igrajući za nekoliko njihovih klubova.

Borjan je posle kadetskog staža u Kanadi došao u fokus argentinskim skautima koji su ga od roditelja odvojili i doveli u omladinski tim Boke juniors. Posle ne baš lepog perioda za slavni klub u kojem se afirmisao i veliki Dijego Armando Maradona, aktuelni kapiten crveno-belih se preselio u redove najvećeg rivala - River Plejt.

Profimedia
 

Kako se ni kod "milionera" nije probio do gola prvog tima, 2008. godine potpisao je za tadašnjeg drugoligaša Kvilemesa i tu je prvi put dobio priliku da radi sa prvotimcima. Posle manje od godinu dana provedenih u tom klubu, od početka 2009. godine postao je golman Rada.

Portal" TyC Sports" podseća na put Borjana i ističe da je golman, koji je pokušao da se nametne u slavnim argentinskim klubovima, postao deo istorije kanadskog fudbala koja je na Mundijal čekala 36 godina.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike